Ένα παιδί σώθηκε από την πείνα. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Πριν τρεις μήνες, όλα έμοιαζαν μάταια για τη μητέρα του μικρού Minhaj Gedi Farah από τη Σομαλία. Καθόταν δίπλα του, σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και ήξερε ότι όλα είχαν τελειώσει. Ο μικρός ήταν 7 μηνών και ζύγιζε μόλις 3,2 κιλά, λιγότερο και από πολλά νεογέννητα δηλαδή. Ήταν ένα από τα πολλά παιδιά της Σομαλίας που δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, ούτε σε καθαρό νερό, αντίθετα ζούσε τους πρώτους μήνες της ζωής του συντροφιά με τα κουνούπια και τις ασθένειες.

Κι όμως θαύματα γίνονται. Η International Rescue Committee, μία φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει παιδιά στη Σομαλία, στάθηκε και στο πλευρό του μικρού Minhaj.

Γιατροί επί τρεις μήνες παρακολουθούσαν το μωρό και το έτρεφαν με το Plumpynut ένα διατροφικό συμπλήρωμα που μοιάζει με γλυκό φυστικοβούτυρο και είναι γεμάτο βιταμίνες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Minhaj Gedi Farah κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να μεταμορφωθεί σε ένα φυσιολογικό παιδί που πλέον ζυγίζει 8 κιλά. Μπορεί να κάτσει χωρίς υποστήριξη, μπορεί να φάει μόνος του, μπορεί ακόμα και να μπουσουλήσει.

Η ιστορία του ξεδιπλώθηκε στο φιλανθρωπικό γκαλά στη Νέα Υόρκη της οργάνωσης International Rescue Committee, καθώς η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν και πώς έγινε ο Minhaj Gedi Farah έχει συγκλονίσει όποιον την έχει δει. Στόχος της οργάνωσης είναι μέσω αυτού του σοκ να ενεργοποιηθούν κι άλλοι εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό. Γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμα happy end: Οι άνθρωποι στη Σομαλία που δεν έχουν φαγητό υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια!

Πηγή: AP