Ένα χρυσό μετάλλιο αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες

Στην κορυφή του ευρωπαϊκού βάθρου βρέθηκε χτες ο Αρης Γρηγοριάδης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας στα 100 μ. ύπτιο με επίδοση 53.86. Είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγοριάδης κατακτά την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 100 μ. ύπτιο που είναι ολυμπιακό αγώνισμα, ενώ το 2008 στο Αϊντχόφεν ήταν πρώτος στα 50 μ. ύπτιο (μη ολυμπιακό αγώνισμα) και δεύτερος στα 100 μ. ύπτιο.

Στην κούρσα που του χάρισε το χρυσό, ο Γρηγοριάδης έκανε καταπληκτική εκκίνηση, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια και κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 53.86, μπροστά από τον Γερμανό Ντε Μέουβ (54.06) και τον Ισραηλινό Τουμάρκιν (54.14).

«Αφιερωμένο σε όλους τους Ελληνες»
Ο 27χρονος πρωταθλητής Ευρώπης αφιέρωσε σε όλους τους Ελληνες το μετάλλιό του, τονίζοντας ότι η χώρα μας και ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές.

«Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην Ελλάδα, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη φορά» υπογράμμισε ο Γρηγοριάδης. «Ηταν η καλύτερη επίδοσή μου από την εποχή που “επέστρεψαν” τα φυσιολογικά μαγιό και ήταν μία επίδοση που μαρτυρά ότι πλέον, με την εμπειρία και την σιγουριά που νιώθω για τον εαυτό μου, μπορώ να πετύχω πολύ σημαντικά πράγματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου» συνέχισε ο κολυμβητής του Αρη Θεσσαλονίκης, που δεν έκρυψε ότι «… στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο τελικός. Από τη μία είμαι σίγουρα ο πρώτος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί Αμερικανοί και μπορούν να με κερδίσουν. Όλα όμως θα κριθούν εκεί και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να καταφέρω σπουδαία πράγματα. Πρέπει πρώτα να τελειώσω με το Ευρωπαϊκό και μετά να ηρεμήσω, ώστε να δουλέψω σκληρά για το Λονδίνο».

Και ο Γρηγοριάδης κατέληξε: «Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι τραγικά και, βέβαια, δύσκολος ήταν και ο τρόπος που προετοιμάστηκα όλον αυτόν τον καιρό. Αλλά, με θέληση και πίστη στον εαυτό μου, θεωρούσα ότι μπορώ να πετύχω στον σημερινό τελικό».