- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

« Έξη βιβλία αυστηρά μόνο για εφήβους!»

Νέα βιβλία κυκλοφορούν για τα παιδιά της εφηβείας, που όπως και να το κάνουμε έχουν άλλα ενδιαφέροντα!

1. «ΧΟΜΠΙΤ» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας , στις 13 Δεκεμβρίου, οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ επανακυκλοφορούν με αναθεωρημένη μετάφραση και νέο εξώφυλλο, το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η ιστορία; Ένα ηρωικό παραμύθι, γεμάτο Μάγους, θησαυρούς, δράκους και ήρωες. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο χόμπιτ Μπίλμπο Μπάγκινς, που ξεκινά μια επική αποστολή, ώστε να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ.


2. VAMPIRE DIARIES 6 – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 2: ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ της Λίζα Τζ. Σμιθ . Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το έκτο βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου VAMPIRE DIARIES, θα σας σαγηνεύσει! Ειδικά αν είστε λάτρης της σειράς!

Ο αγαπημένος της Έλενα, ο γοητευτικός Στέφαν, έχει πιαστεί αιχμάλωτος από κάποιους δαίμονες που έχουν προκαλέσει χάος στο Φελς Τσερτες. Για να τον βρει, η Έλενα εμπιστεύεται την ίδια της τη ζωή στον αδελφό του Στέφαν, τον επικίνδυνο Ντέιμον που θέλει την Έλενα, σώμα και ψυχή, για τον εαυτό του.

Αγωνία, δράση και πολλοί βρικόλακες σε δράση!


3. «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΥΔΑΤΑ» του Γιάννη Τσίρου. Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ

Τα «Ελεύθερα Ύδατα» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για τους οικολογικούς προβληματισμούς τριών μαθητών λυκείου διαφορετικής ταξικής καταγωγής σχετικά με τη νομή και τη διαχείριση του νερού που έρχεται να διευρύνει τα όρια του πολιτικού θεάτρου στο οποίο κινείται ο συγγραφέας. Γνωστός για την οξύτητα της γραφής του και την κοινωνική θεματολογία θεατρικών όπως η Αόρατη Όλγα, τα Αξύριστα πηγούνια και τα Μάτια Τέσσερα, ο Γιάννης Τσίρος γράφει για τους εφήβους ένα έργο ριζοσπαστικό και πολιτικά ανορθόδοξο για τον επώδυνο δρόμο προς την ενηλικίωση.


4. «ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ» των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πρόκειται για το έκτο βιβλίο της σειράς «Ο Οίκος της Νύχτας», η οποία έχει μεταφραστεί σε 30 χώρες, είναι μπεστ σέλερ πάνω από 40 εβδομάδες στη λίστα των New York Times και έχει πουλήσει πάνω 4.000.000 αντίτυπα.  Αφού η Ζόι Ρέντμπερντ και η παρέα της εξόρισαν τον Καλόνα και την έκπτωτη μεγάλη ιέρεια Νεφερέτ από την Τούλσα, όλοι περίμεναν ότι θα ηρεμούσαν λιγάκι. Αλλά η ηρεμία δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα, καθώς η Ζόι και ο Σταρκ αναρρώνουν ύστερα από την αναμέτρησή τους με τον θάνατο.


5. «Η ΛΙΣΤΑ» της  Siobhan Vivian . Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα πολύ δυνατό βιβλίο για τη φιλία, τις κλίκες, τις ταμπέλες, για το τι είναι ομορφιά. Αστείο, ρομαντικό, ειλικρινές, πανέξυπνο.
Συμβαίνει κάθε χρόνο. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η λίστα, βρίσκεται κολλημένη στα πιο ευδιάκριτα σημεία του σχολείου: σε πίνακες ανακοινώσεων, θρανία, τοίχους, μέχρι και στις τουαλέτες, αποκαλύπτοντας το πιο όμορφο και το πιο άσχημο κορίτσι κάθε τάξης του λυκείου!
Κανένας δεν ξέρει ποιος την ετοιμάζει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όποια μπει στη λίστα, είτε είναι όμορφη είτε άσχημη, δε θα μείνει ποτέ πια ίδια.
Εσύ θ” άντεχες να ήσουν μέσα;

6. «Ο ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟΣ ΑΤΛΑΣ» του John Stephens. Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ

Γεμάτος δράση, χιούμορ και συναίσθημα. Ο Σμαραγδένιος Άτλας είναι το πρώτο μέρος του ταξιδιού που θα οδηγήσει την Κέιτ, τον Μάικλ και την Έμα σε παράξενες και επικίνδυνες χώρες, αλλά και στα μύχια της ψυχής τους. Είναι η ιστορία τριών παιδιών που ξεκινούν να σώσουν την οικογένειά τους και καταλήγουν να σώσουν τον κόσμο!