- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Έρχεται ο διάδοχος του PSP και λέγεται NGP!

Η Sony ανακοίνωσε χθες και επίσημα δια στόματος του Προέδρου της εταιρίας Kaz Hirai τον διάδοχο του PSP.
Η νέα φορητή κονσόλα της Sony ονομάζεται Next Generation Portable ή NGP και όχι PSP 2 όπως περιμέναμε.
Το σχέδιο του NGP, δεν θυμίζει το PSPgo αλλά μοιάζει περισσότερο με το κλασικό PSP.

Το νέο NGP διαθέτει δύο micro analogue sticks (αναλογικούς μοχλούς) έναν σε κάθε πλευρά, το κλασικό D-pad στο κάτω αριστερό μέρος και τα 4 PS πλήκτρα δεξιά από την 5 ιντσών OLED οθόνη. Η οθόνη επίσης διαθέτει στο πίσω μέρος της ένα touchpad για το καλύτερο χειρισμό των παιχνιδιών αφού με ένα άγγιγμα της οθόνης, ο χαρακτήρας θα κάνει την ανάλογη κίνηση.

Επίσης η νέα φορητή κονσόλα υποστηρίζει Wi-Fi αλλά και 3G δίκτυο για να μπορεί ο χρήστης να συνδέεται στο διαδίκτυο και στο PSN και να κατεβάζει υλικό για τα παιχνίδια ή να παίζει με άλλους παίκτες.
Η κονσόλα θα μπορεί με τη βοήθεια της νέας λειτουργίας “LiveArea” να βρίσκει αν υπάρχουν στο χώρο που βρίσκεται ο χρήστης, άλλα NGP και να του δίνει πληροφορίες σχετικά με το τι παίζουν οι κάτοχοί τους εκείνη τη στιγμή.

Μερικά από τα παιχνίδια και που θα κυκλοφορήσουν είναι το Killzone, Monster Hunter Portable 3rd, Metal Gear Solid, Hustle Kings, Lost Planet, Gravity Daze, Reality Fighters, Little Deviants, LittleBigPlanet, Call of Duty, WipeOut, Dungeon Defenders, Resistance, Uncharted και Broken.

Το NGP είναι συμβατό με την πλατφόρμα PlayStation Suite μέσω της οποίας η Sony θα τροφοδοτεί με τίτλους την αγορά των smartphones ενώ θα μπορεί να παίζει και downloadable τιτλους PSP.
Τέλος το NGP αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα παράλληλα με την κυκλοφορία του PlayStation Suite στα Android κινητά.