Έχω μια κόρη 10 ετών και έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το διάβασμα! Είναι υπερκινητική, με τα μαθηματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε κανένα μάθημα, δεν μπορεί να μάθει ιστορία, γεωγραφία κ.λπ., δεν θυμάται τι έκανε χθες…

Έχω μια κόρη 10 ετών και έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το διάβασμα! Είναι υπερκινητική, με τα μαθηματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε κανένα μάθημα, δεν μπορεί να μάθει ιστορία, γεωγραφία κ.λπ., δεν θυμάται τι έκανε χθες, τι έκανε το πρωί στο σχολείο. Ξεχνάει πράγματα και τέλος έχουμε και πρόβλημα με το γραπτό λόγο. Είμαι σε απόγνωση!!! Δεν ξέρω τι να κάνω.Για το παιχνίδι είναι πρώτη, όταν έρθει η ώρα του διαβάσματος πέφτει σε βαρύ πένθος. Θα ήθελα τις συμβουλές σας!!! Ευχαριστώ!!!

Απάντηση
Πρώτα απ΄όλα σας ευχαριστούμε για την ερώτηση που απευθύνατε στο infoKids. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας δώσω μια ολοκληρώμενη απάντηση γιατί αυτό προϋποθέτει και άλλες πληροφορίες εκ μέρους σας.
Ας δούμε όμως κάποια πράγματα που ίσως σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε το επόμενο βήμα.

Για παράδειγμα, μιλάμε για ένα παιδί το οποίο χρειάζεται να του παρουσιάσετε τη μάθηση με έναν ελκυστικό τρόπο; Είναι ένα παιδί που χρειάζεται να έχει προκλήσεις γιατί αλλιώς βαριέται; Πώς τελειώσαν οι προηγούμενες τάξεις του δημοτικού; Είχατε προβλήματα και στο παρελθόν; Παρουσιάστηκε κάτι τώρα; Η ίδια τι λέει; Θεωρεί ότι δυσκολεύεται; Πώς διαβάζει τα μαθήματά της μέχρι τώρα; Ποιο είναι το αγαπημένο της; Μήπως τις μεταβιβάζετε αυτή την απόγνωση που λέτε ότι νιώθετε; Μήπως μιλάμε για ένα παιδί το οποίο ίσως να παρουσιάζει μαθησιακά προβλήματα και χρειάζεται απλά η σωστή καθοδήγηση και βοήθεια από έμπειρους ειδικούς;

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις θα έχετε, εσείς ο ίδιος μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πρέπει να γίνει μετά. Καταλαβαίνω την ανησυχία σας. Από την άλλη πλευρά όμως αφού είστε κοντά της, είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε και τους κατάλληλους τρόπους να την βοηθήσετε.

Μη διστάσετε να ξαναγράψετε!

Νάνσυ Ψημενάτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλ. 6972.076.562
Ιστοσελίδα: www.understanding-self.gr