- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αγοράκι έζησε 3 χρόνια χωρίς εγκέφαλο

Ο μικρός Nickolas Coke  από το Κολοράντο ήρθε στον κόσμο με ανεγκεφαλία πριν τρία χρόνια. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας, πρόκειται για μία σπάνια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού ή λίγες ώρες ή μέρες αργότερα. Η συχνότητα είναι 1 στις 10.000 γεννήσεις.  Μάλιστα τα περισσότερα ανεγκέφαλα μωρά πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, κι αν όχι έπειτα από λίγες μέρες.

Η γιαγιά του μικρού Nickolas, μιλώντας στην τηλεόραση, είπε ότι ο εγγονός της έζησε τρία χρόνια χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων, ενώ ένας ιός ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού.

Τι είναι η ανεγκεφαλία

Η ανεγκεφαλία χαρακτηρίζεται από ολική έλλειψη του φλοιού (άνω εγκεφάλου), με ατελή σύγκλιση των οστών του κρανίου. Συνήθως, ο υποθάλαμος είναι πλημελώς σχηματισμένος και η παρεγκεφαλίδα είναι υποτυπώδης ή ελλείπουσα. Αυτή η κατάσταση συμπεριλαμβάνει την έκθεση της κρανιακής ύλης στον αέρα και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος εντός ωρών ή ημερών παρ’ όλο που μερικά βρέφη με ανεγκεφαλία ζουν αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου, ένα μωρό που γεννιέται με ανεγκεφαλία είναι συνήθως τυφλό, κωφό, δεν έχει τις αισθήσεις του, και δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο.