Ακόμα και 1 ποτό την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Μέχρι τώρα οι ειδικοί μας έλεγαν ότι η κατανάλωση 1 ποτού την ημέρα δεν έχει αρνητικές επιτπωσεις στην υγεία μας. Τελευταία έρευνα όμως υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ακόμα και ενός ποτού την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσει μία γυναίκα καρκίνο στο μαστό σε ποσοστό 5% περίπου. 3 ή περισσότερα ποτά την ημέρα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μέχρι 50% σύμφωνα με ερευνητές από τη Γερμάνια, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ συνήθως συνδέεται με τον καρκίνο στο μαστό. Μάλιστα, απέδωσαν το 2% των περιστατικών καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στη μικρή κατανάλωση αλκοόλ, ενώ συνέδεσαν περίπου 50.000 περιστατικά παγκοσμίως στη μεγάλη κατανάλωση.

Σύμφωνα με την επισκόπηση αυτή, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό “Alcohol and Alcoholism”, υγιείς γυναίκες με ένα μέσο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από ένα ποτά την ημέρα, δήλωσαν οι ερευνητές για να συνεχίσουν λέγοντας ότι γυναίκες που εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ ή να το καταναλώνουν περιστασιακά. Σε όσες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο περιλαμβάνονται όσες έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου στο μαστό.