Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες: Τραγανή νοστιμιά

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες! Πόσω μάλλον, τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που νοστιμίζουν το λιτό τραπέζι μας. Εμείς σας προτείνουμε μια παραλλαγή τους που θας φανεί ακόμη πιο γευστική.

Υλικά
3-4 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξίδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)
ρίγανη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
2. Τις σκουπίζουμε καλά για ναστεγνώσουν από το νερό.
3. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξίδι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
5. Όταν κάψει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε.
6. Πασπλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

* Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στο φούρνο, όπου το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι λιγότερο.