Αρχική Infokids Συνταγές Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες: Τραγανή νοστιμιά

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες: Τραγανή νοστιμιά

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες! Πόσω μάλλον, τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που νοστιμίζουν το λιτό τραπέζι μας. Εμείς σας προτείνουμε μια παραλλαγή τους που θας φανεί ακόμη πιο γευστική.

Υλικά
3-4 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξίδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)
ρίγανη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
2. Τις σκουπίζουμε καλά για ναστεγνώσουν από το νερό.
3. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξίδι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
5. Όταν κάψει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε.
6. Πασπλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

* Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στο φούρνο, όπου το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι λιγότερο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.