- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανακλήσεις παιχνιδιών της Fisher-Ρrice

ΣΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ανάκληση και αντικατάσταση σειράς παιχνιδιών και βρεφικών προϊόντων της Fisher-Ρrice προβαίνει στην Ελλάδα η αµερικανική εταιρεία Μattel. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία ανακάλεσε και σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς λόγω του κινδύνου τραυµατισµού. Ο συνολικός αριθµός των ανακληθέντων ειδών εκτιµάται σε 11 εκατ. Πάντως, σύµφωνα µε τη θυγατρική της Μattel στη χώρα µας (στην οποία ανήκουν ορισµένα από τα πιο δηµοφιλή διεθνώς παιχνίδια όπως είναι η κούκλα Βarbie), «κανένα συµβάν τραυµατισµού δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη».

Τα παιχνίδια
Η ανάκληση στην Ελλάδα, για την οποία, σύµφωνα µε την εταιρεία, είναι ενήµερη η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή, περιλαµβάνει παιχνίδια όπως τα Fisher-Ρrice Τrikes, παιδικές καρέκλες φαγητού και βρεφικά παιχνίδια που έχουν φουσκωτές µπάλες (ανάµεσά τους, οι σειρές Οcean Wonders Κick & Crawl Αquarium και Βaby Gymnastics Ρlay Wall). Κατά το διάστηµα 2004-2009 είχαν διατεθεί στην ελληνική αγορά περίπου 50.000 τεµάχια αυτών των παιχνιδιών.

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της εταιρείας, για τα τρίκυκλα το πρόβληµα εντοπίζεται στο κλειδάκι εκκίνησης, το οποίο καθώς προεξέχει θα µπορούσε να προκαλέσει τραυµατισµό. Η εταιρεία συνιστά τους καταναλωτές να τοποθετήσουν άµεσα το συγκεκριµένο κλειδάκι µακριά από τα παιδιά. Οσον αφορά τις παιδικές καρέκλες φαγητού high chairs, το πρόβληµα εντοπίζεται στα πιράκια σύνδεσης που βρίσκονται στα πίσω πόδια, τα οποία µπορεί να προκαλέσουν τραυµατισµούς ή αµυχές σε περίπτωση που ένα παιδί τα ακουµπήσει ή χτυπήσει πάνω τους. Οι καταναλωτές πρέπει άµεσα να σταµατήσουν να χρησιµοποιούν τη συγκεκριµένη παιδική καρέκλα φαγητού.

Επικοινωνία
Οσον αφορά τα παιχνίδια που έχουν φουσκωτές µπάλες, η εταιρεία επισηµαίνει ότι η βαλβίδα τους µπορεί να αποσπαστεί και επειδή υπάρχει κίνδυνος κατάποσης συνιστά άµεση αφαίρεση της φουσκωτής µπάλας. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνιστά στους καταναλωτές για περισσότερες οδηγίες και πληροφορίες για την αντικατάσταση των εξαρτηµάτων να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.

service.mattel.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 800 11 44400 (δωρεάν κλήση από σταθερό τηλέφωνο) και 210-9287.426 (κανονική χρέωση από κινητό τηλέφωνο).