- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανανεωμένο το ψηφιακό φροντιστήριο από το υπουργείο Παιδείας

Το study4exams.gr, το ψηφιακό φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές 2012 από το υπουργείο Παιδείας, ανανεώθηκε σχεδιαστικά και προσφέρει νέες λειτουργίες και βοηθήματα.

Ο ιστότοπος έχει πλέον τρία νέα βοηθήματα, τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας, τα Λατινικά και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, το υλικό για τα οποία αναμένεται να έχει αναρτηθεί στο σύνολό του μέχρι το τέλος του 2011.

Βασική καινοτομία στα νέα μαθήματα είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα στη δημιουργία των βιντεοδιαλέξεων. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά η λειτουργία των νέων βοηθημάτων θα γίνει πιλοτικά και θα είναι ανοικτή σε τυχόν επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Μια νέα λειτουργία στον ανανεωμένο ιστότοπο είναι η Υπηρεσία Συμβούλου-Καθηγητή. Για τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η υπηρεσία έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία από 1η Νοεμβρίου 2011, ενώ για τα Μαθηματικά Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Για τα άλλα βοηθήματα η υπηρεσία θα ενεργοποιείται σταδιακά και ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης του αντίστοιχου υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην υπηρεσία έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις οι οποίοι θα εγγράφονται και στη συνέχεια θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ερωτήσεις – απορίες τις οποίες θα επεξεργάζονται και θα απαντούν Σύμβουλοι-Καθηγητές.