Αντέλ: Το νέο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας

Η φρέσκια ακουστική ποπ της 22χρονης αγγλίδας τραγουδίστριας Adele είναι το μαγικό εισιτήριο για την κατάκτηση των βρετανικών charts. Πριν λίγες μέρες, η Adele με τον δίσκο της «21» συμπλήρωσε δέκα εβδομάδες στην κορυφή του βρετανικού καταλόγου μουσικών επιτυχιών, ρεκόρ που κατείχε από το 1990 η βασίλισσα της ποπ, Μadonna, με το «Immaculate Collection» Οι επιτυχίες για την Adele δεν σταματούν στη Γηραιά Αλβιώνα καθώς έχει βάλει πλώρη και για τα αμερικάνικα chart όπου ήδη βρίσκεται στο νούμερο 1. Οι ειδήμονες κάνουν λόγο για το νέο ποπ είδωλο, που στο πέρασμά του παρασύρει με τη νεανικότητα και τον ξεχωριστό ήχο τους μουσικόφιλους. Μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη οι συγκρίσεις με την Μαντόνα και και τους Μπιτλς, αφού κανένα άλλος καλλιτέχνης δεν έχει καταφέρει τόσες επιτυχίες σε λίγο διάστημα.
Η Αντέλ Λόρι Μπλου Αντκινς, κατά κόσμον, Αντέλ οφείλει το επιτυχημένο της ξεκίνημα στο δημοφιλές για το μουσικό του προσανατολισμό site κοινωνικής δικτύωσης, το myspace. Μια φίλη της ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ ορισμένα τραγούδια της Αντελ και κάπως έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια της στο μουσικό στερέωμα. Έχει κερδίσει Brit Awards και τα τραγούδια της “Chasing pavements» και «Rolling in the deep» φιγουράρουν στη λίστα με τα χιτ της εποχής.
Μια κοπέλα που κλέβει τις εντυπώσεις με την υπέροχη φωνή της, χωρίς να καταφεύγει σε φανταχτερά σόου και εκκεντρικές εμφανίσεις για να τεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Ο σεμνός της χαρακτήρας αποτυπώνεται εύστοχα στην απάντησή της όταν ρωτήθηκε για την πορεία της στη μουσική «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να εξηγώ γιατί μιλούν οι στίχοι μου. Μου αρέσει στ’ αλήθεια η ποίηση. Δεν είμαι πολύ καλή στην ανάγνωση, αλλά λατρεύω να γράφω. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω αν η μουσική μου καριέρα καταστραφεί. Δεν έχω ακόμη μία αξιοπρεπή δουλειά».
Το μέλλον προιωνίζεται με τα καλύτερα χρώματα για την Αντελ καθώς ο πήχης έχει τεθεί υψηλά. Όλοι περιμένουν το επόμενο δισκογραφικό εγχείρημά της που αναμένεται να γνωρίσει επιτυχία.