- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αντιμετώπισε τη δυσπεψία φυσικά

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από δυσπεψία για διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα εξαιτίας της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού, τηγανητών ή λιπαρών, αλλά και λόγω στεναχώριας ή άγχους. Τότε, ο οργανισμός δυσκολεύεται να χωνέψει τις τροφές που καταναλώνει, προκαλώντας στομαχόπονο, κράμπες, αέρια και ναυτία.

Ας δούμε με ποια φυσικά προϊόντα μπορείτε να απαλύνετε ή να διακόψετε τα συμπτώματα:

Δάφνη και μάραθος: Για να ανακουφιστείτε από τη δυσπεψία, ρίξτε μισή κουταλιά του γλυκού τριμμένο ή αλεσμένο φύλλο δάφνης σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό για 10 λεπτά. Στραγγίξτε το, προσθέστε μία πρέζα κάρδαμο και πιείτε το. Επίσης, μασήστε μισό κουταλάκι του γλυκού ψημένους σπόρους μάραθου και κύμινου, τα οποία βοηθούν στην πέψη. Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα σε 1 φλυτζάνι κρύο νερό καταπολεμούν τη δυσπεψία.

Βότανα: Θα σας ανακουφίσουν το τζίντζερ, η μέντα και το χαμομήλι σε ρόφημα. Για να επιταχύνετε την πέψη, να καταπραϋνετε το έντερο και να βοηθήσετε στην αποβολή των αερίων, αποχυμώστε μία φέτα φρέσκο τζίντζερ, μισή χούφτα φρέσκο δυόσμο, 1 ακτινίδιο και 1/4 ανανά. Πίνετε από το μείγμα 2 φορές την ημέρα.