- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αντισύλληψη για παιδιά 12 ετών!

Μετά τα όσα συγκλονιστικά ακούσαμε να αναφέρει ο παιδίατρος-νεογνολόγος Σπύρος Μαζάνης σε πρωινή εκπομπή για το θέμα της αντισύλληψης στην εφηβεία αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες και ανακαλύψαμε ότι πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο λαμβάνονται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των νεαρών εφήβων (12-14 ετών) που προχωρούν στη σεξουαλική επαφή χωρίς να λαμβάνουν επαρκή μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά προφυλακτικά προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών έχει βγάλει στην αγορά η Ελβετία μετά από έρευνα της κυβέρνησης σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα των παιδιών- εφήβων. Η έρευνα συντάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Παιδιών και Νεότητας, η οποία συμπέρανε, μετά από 1.480 συνεντεύξεις νέων ηλικίας 10 με 20 ετών, ότι δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις ερωτικές τους επαφές!

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει άμεσα μέτρα εισάγοντας στην αγορά τα επονομαζόμενα “Hotshot” προφυλακτικά ειδικά για την ανατομία των νεαρών αγοριών!
Τα εν λόγω προφυλακτικά κοστίζουν 4,70 δολάρια το πακέτο των έξι, και ενώ ένα κλασικό προφυλακτικό έχει διάμετρο 5.2 εκατοστά τα συγκεκριμένα έχουν 4.5 εκατ.

Φαίνεται λοιπόν ότι παρά την πληροφόρηση που μπορεί να έχουν σήμερα οι νέοι από πολλές πηγές ενημέρωσης, το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης παραμένει ιδιαίτερα συχνό, ειδικά στον αναπτυγμένο, δυτικό κόσμο.

Στατιστικά στοιχεία
*Στην Ευρώπη, η Μ. Βρετανία έχει το υψηλότερο ποσοστό κυήσεων, σε ηλικία από 16 ετών και κάτω (πολλές δε και σε κοπέλες 10-13 χρονών).
*Στις ΗΠΑ, το ποσοστό γεννήσεων ανάμεσα στις έφηβες αγγίζει το 52,1% και είναι τέσσερις φορές υψηλότερο από αυτό στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης