- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Αν εσύ… ήμουν εγώ!»- Kαλοκαιρινή περιοδεία 2012


Το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» είναι μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που είχε παιχτεί για δύο συνεχόμενα χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων. Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας. Έτσι η κοινωνικοποίηση τους σ΄ ένα σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλλο και να μαθαίνουν πως είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.

Η υπόθεση του έργου:

Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, δεν ¨βοηθάνε¨ τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετο τους φύλο, ίσως γιατί, όπως αποδεικνύεται, δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους, μαλώνουν συχνά και η συμβίωση τους είναι προβληματική. Έπειτα από έναν συνηθισμένο τους καυγά η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της για να δει και να καταλάβει αυτός τι σημαίνει να είσαι κορίτσι! Το ίδιο όμως εύχεται και ο Άρης στην αδερφή του την Τίτα για να μάθει κι αυτή τι σημαίνει να είσαι αγόρι! Καλώς η κακώς, οι ευχές τους πραγματοποιούνται! Έτσι τα δύο παιδιά παίρνουν, το ένα, τη θέση του άλλου και βιώνουν ότι ακριβώς σημαίνει αυτό που λέμε… να είσαι στη θέση του άλλου καθώς πρέπει πια να αντιμετωπίσουν τον καινούργιο τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονται οι γονείς αλλά και οι φίλοι τους.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Δημήτρη Σεϊτάνη.
Στίχοι – μουσική: Ημισκούμπρια.
Χορογραφίες- κίνηση: Εφη Καρακώστα.
Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Πλειώνης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ΕΥΡΩ

Πρόγραμμα περιοδείας

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΙΚΟΥ

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 9:15 M.M.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 9:15 M.M.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 9:15 M.M.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 9:15 M.M

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΑΙΣΧΥΛΙΑ 2012

ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 9:00 M.M.