- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Απολαμβάνουμε τα κεράσια σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές

Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι η εποχή τους, γι’ αυτό, μην τα παραμελήσετε τώρα που είναι στα καλύτερά τους. Τα κεράσια υνδυάζουν νoστιμιά μαζί με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κεράσια είναι από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι προστατεύουν την καρδιά και κρατούν μακριά τον καρκίνο και το διαβήτη. Επιπλέον, είναι άριστη πηγή βήτα –καροτενίου, βιταμίνης C, καλίου και μαγνησίου. Τα ξινά κεράσια είναι πηγή μελατονίνης, ουσία που ρυθμίζει τον ύπνο και παίζει ρόλο στη συντήρηση της μνήμης. Τέλος, στοιχεία πρόσφατης έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνουν ότι ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε κεράσια ελάττωσε το σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος, κυρίως γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς.
Πώς θα τα φάτε: Τα κεράσια αποτελούν ένα τέλειο και εύκολο σνακ. Γίνονται ιδανικό συμπλήρωμα σε γλυκά όπως κέικ, παγωτό, μπισκότα και μάφιν, αλλά δίνουν εξαιρετική γεύση και στο γιαούρτι σας.

Εύκολες Συνταγές
Α. Ένα εύκολο, νοστιμότατο και θρεπτικόταο γλυκό μπορεί να παρασκευαστεί απλά απλώνοντας κεράσια (χωρίς το κουκούτσι) σε ένα ταψί, με λίγη ζάχαρη. Πασπαλίστε από πάνω τριμμένα μπισκότα και ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το μπισκότο.
Β. Τα κεράσια βέβαια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε αλμυρά πιάτα: προσθέστε τα σε πράσινες σαλάτες και συνδυάστε τα με καρύδια και αγγούρι. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σάλτσα για κόκκινο κρέας: σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε λίγο κόκκινο κρασί, κεράσια και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.