- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αποχαιρετάμε τον Οκτώβριο με ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Πάρκο (29, 30/10)

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και εμείς αναζητάμε κάτι διαφορετικό, μια δραστηριότητα που θα μας αποφορτίσει, που θα φέρει πιο κοντά μικρούς και μεγαλύτερους, και όλους μαζί κοντά στην αγνότητα και την ομορφιά της φύσης. Το πιο κοντινό σημείο στην Αθήνα, που μπορεί να μας τα προσφέρει αυτά είναι η περιοχή των Μεσογείων. Δεν είναι μόνο η φύση των Μεσογείων, που τον Οκτώβριο θυμίζει πίνακα ζωγραφικής!
Δεν είναι μόνο ο καταπράσινος χώρος 25 στρεμμάτων, που αναζωογονεί τις αισθήσεις!
Δεν είναι μόνο οι Βιολογικοί Αμπελώνες και οι πανέμορφοι Ελαιώνες!
Δεν είναι μόνο οι ξεχωριστές βιωματικές δράσεις για τα παιδιά!
Είναι, όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη… που κάνουν το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ», την κ α λ ύ τ ε ρ η ο ι κ ο γ ε ν ε ι α κ ή ε ξ ό ρ μ η σ η για δημιουργικές στιγμές στην ύπαιθρο!!

Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται Δράσεις που σχετίζονται με τη ζωή στο χωριό και την φύση, την συντήρηση σπάνιων μουσειακών εκθεμάτων, περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εξερευνήσεις, και πολλά πολλά ακόμη!

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται
από την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, που βρίσκεται εντός του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ”, και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι.

Κάθε Σαββατοκύριακο μια διαφορετική περιπέτεια κρατά συντροφιά για 1 ώρα στους μικρούς φίλους.

Η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου

 
Καθημερινή ζωή στο χωριό
   Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
­  Δράσεις στο Μουσείο
  Φροντίδα Μικρών Ζώων

Κόστος: 5€
Επίσης, με 2€ επιπλέον, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια Δραστηριότητα έκπληξη κάθε εβδομάδα!

Δραστηριότητα-έκπληξη
Η παροιμία λέει: “Αυλάκωσε τα αμπέλια σου, να φας γλυκιά σταφίδα!” Επειδή εμείς, ως έμπειροι αμπελουργοί, φροντίσαμε για όλα, οι σταφίδες μας, με την πολύτιμη βοήθεια
της «Μάκινας» είναι έτοιμες για βρώση! Συγκεντρώστε τις σταφίδες και συναντήστε την κυρά Μάρω στην κουζίνα, για να ζυμώσετε τραγανά σταφιδόψωμα!
Βεβαίως, θα ψηθούν παραδοσιακά, στον ξυλόφουρνο του Πάρκου και θα σας γλυκάνουν!

Πού: Το Πολιτιστικό Πάρκο βρίσκεται στο 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο.

Τηλέφωνο: 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770