- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αργαλλιώς από πλαστικά μπουκάλια

Το δρώμενο «Αργαλλιώς» είναι μία δημόσια, διαδραστική εγκατάσταση με οικολογικό και λαογραφικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την ομάδα Kollektivemind.
Με την πολύτιμη βοήθεια μαθητών, δασκάλων και κατοίκων της πόλης, συγκεντρώθηκαν, καθαρίστηκαν, βάφτηκαν και τοποθετήθηκαν στην περίφραξη του σχολείου 2100 ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο κρητικό υφαντό. Η ρομβοειδής σχηματοποίηση του συρματοπλέγματος αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για τη σύγχρονη έκφραση της λαϊκής κληρονομιάς του τόπου, καθώς η τέχνη των παραδοσιακών υφαντών έχει ως σχεδιαστική αρχή ένα και μόνο γεωμετρικό σχήμα: το ρόμβο.
Τη μονάδα– πρώτη ύλη “ύφανσης” αποτέλεσε το ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι μισού λίτρου νερού, χρωματισμένο με οικολογική βαφή στα βασικά χρώματα των υφαντών, κόκκινο, πράσινο, θερμό κίτρινο, μπλε, μωβ και μαύρο.
Η ομάδα Kollektivemind πρότεινε και κατασκεύασε το δρώμενο «Αργαλλιώς» στα πλαίσια του p_public, ενός τετραήμερου συνεδρίου με θέμα το δημόσιο χώρο που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων.
Στους Kollektivemind ενώνονται οι ιδέες και οι σκέψεις από τους:
Κέλλυ Μαυροματάκη, Νάγια Τριτάκη, Διονυσία Δασκαλάκη, Χριστίνα Φραγγέτη, Βάσω Μπακάλη, Πένυ Παπαργυροπούλου, Ναταλία Γκιαούρη, Ανδρέας Τσουμάνης, Κωνσταντίνος Χαδιώς, Σταύρος Ρουτζούνης, Παναγιώτης Ρουτζούνης