- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Αστέρια στον πάτο της λίμνης”

Ο Ασιρού, ένα παράξενο πλάσμα. Ο κόσμος του; Ο λόφος, η γέρικη ελιά, μια ξύλινη φλογέρα, τα σύννεφα και τ’ αστέρια. Ένα βράδυ, ο άνεμος σκορπίζει τα σύννεφα και για πρώτη φορά ο Ασιρού βλέπει τι υπάρχει πέρα από αυτά. Μια λίμνη. Μέσα της, κάτι γυαλίζει. Τ’ αστέρια! Έπεσαν στη λίμνη; Κι αν δεν ξέρουν κολύμπι; Κι αν το νερό πάρει τη λάμψη τους μακριά; Αποφασίζει να κάνει το πρώτο του ταξίδι για να καταφέρει να τα σώσει, αλλά και να βρει ποιος πραγματικά είναι. Όλα αρχίζουν με μια παρεξήγηση και τελειώνουν μ’ ένα παιχνίδι…
*Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες – Αυτοκίνητο 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 1.200 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Λογοτεχνική Μετάφραση. Έπειτα από μια μακρά πορεία σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, πλέον οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά. Ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι, το θέατρο, το τραγούδι και τη γραφή, ενώ από το 2003 αφηγείται επαγγελματικά ιστορίες που άκουσε, διάβασε ή μετέφρασε, σε σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Ανδρέας Κούρτης
Κατηγορία: Παιδικό
Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία / Διαβάζω ιστορίες 7+
Ηλικία: 6-8
Σελίδες: 48
ISBN: 978-960-501-215-1
Τιμή: 5,00 €