Αστερόσουπα με κοτόπουλο!

Μπρρρ… κρύο ε; Επιτέλους, ήρθε ο Χειμώνας και εδώ. Τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει, ήδη, στα ορεινά της χώρας και εμείς τα παιδιά της πόλης αδημονούμε να δούμε χιόνια και στο κατώφλι του σπιτιού μας! Τα παιδιά παρακαλάνε να χιονίσει και εδώ… να κλείσουν για λίγο τα σχολεία για να χαρούν με τα παιχνίδια του χιονιού. Για να δούμε, θα μας κάνει το χατίρι, θα παίξουμε χιονοπόλεμο αύριο; Ο πατέρας, πάντα μας έλεγε, ο χειμώνας θέλει φαγητό, θέλει καλό φαγητό για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια μας. Γι’ αυτό και εμείς προτείνουμε για σήμερα μια αστεροσουπίτσα που θα μας ζεστάνει και θα ενθουσιάσει τα παιδάκια. Θα ζεστάνει μέχρι και τις καρδιές μας! 

Συστατικά
1 ή 2 καρότα μεσαίου
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
7  φυλλαράκια από φασκόμηλο
400 γρ. ζυμαρικά σε σχήμα αστεριού ή σε σχήμα γραμμάτων
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο στήθος από βρασμένο κοτόπουλο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλύντε πολύ καλά το στήθος από το κοτόπουλο και βράστε το σε μια κατσαρόλα. Κρατήστε το ζωμό από το κοτόπουλο σε μια άκρη και ψιλοκόψτε το κρέας του σε μικρά κυβάκια.
Ξύστε και καθαρίστε τα καρότα με μια βούρτσα λαχανικών, προσπαθήστε να τα κόψετε σε σχήμα αστεριού, ειδάλλως μπορείτε να τα κόψετε σε λεπτές ροδελίτσες. Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, βάλτε το ζωμό που έχετε κρατήσει να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το φασκόμηλο και τα αστεροκαρότα και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά ή περισσότερο μέχρι τα καρότα να είναι καλοβρασμένα. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά σε σχήμα αστεριού. Συνεχίστε το μαγείρεμα της σούπας για λίγα ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μόνο μέχρι τη στιγμή που θα διαπιστώσετε ότι τα ζυμαρικά έχουν καλοβράσει.

Τα συσαστικά επαρκούν για 4 μερίδες.