Αρχική Infokids Συνταγές Αυγόπιτα: Μια εύκολη και θρεπτική πίτα

Αυγόπιτα: Μια εύκολη και θρεπτική πίτα

Η ελληνική κουζίνα ξεχωρίζει για τις υπέροχες πίτες της που μπορούν να σταθούν άξια στο τραπέζι ακόμα και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά για 8 άτομα:

*250 γραμ. βούτυρο
*2 φύλλα σφολιάτας
*6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα
*½ κιλό φέτα χοντροτριμμένη
*1 ½ κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
*1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
*500 γραμμ. γάλα φρέσκο
*1 κουταλιά σούπας σουσάμι
*αλάτι
*πιπέρι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το αλείφουμε καλά με το βούτυρο. Τοποθετούμε στη βάση του ταψιού ένα φύλλο σφολιάτας. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση. Εν συνεχεία, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη και σφικτή κρέμα. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δύο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν. Ρίχνουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.