- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βαλκανικό χρυσό στα μαθηματικά για Έλληνα μαθητή

Ο μαθητής της Β’ Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των Τρικάλων Παναγιώτης Λώλας πρόσθεσε μία ακόμα διάκριση στη μαθητική του ζωή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

Ο Παναγιώτης Λώλας την περασμένη χρονιά, αν και μαθητής μόλις της Α’ Λυκείου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 28η Βαλκανιάδα που διεξήχθη στη Ρουμανία, αλλά και χάλκινο μετάλλιο στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου συμμετείχαν 105 χώρες με τις αποστολές τους.

«Από πολύ μικρή ηλικία ζητούσα να “παίζω μαθηματικά”, όπως χαρακτηριστικά έλεγα, όταν μου έβαζαν απλά προβληματάκια, και με γοήτευε να βρίσκω τη λύση τους. Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Η “μαγεία” όμως των μαθηματικών άρχισε να με συνεπαίρνει στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι αριθμοί, οι γεωμετρικές σχέσεις και οι θεωρίες με γοήτευαν και άρχισα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο με αυτά, ύστερα από παρότρυνση και βοήθεια της οικογένειάς μου» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο Παναγιώτης Λώλας.

Ο Παναγιώτης Λώλας θα πάρει μέρος στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ: www.ana.gr [2]