Βιβλιοπαρουσίαση: “Χορεύουν οι ελέφαντες” στο Βιβλιοπωλείο Iανός (26/11)

Τα βιβλιοπωλεία IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν όλους τους βιβλιόφιλους στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου “Χορεύουν οι ελέφαντες” τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 στις 7 το απόγευμα. Η συγγραφέας του βιβλίου συνομιλεί με την κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

H υπόθεση του βιβλίου:

Το μυθιστόρημα Χορεύουν οι ελέφαντες πραγματεύεται, με μυθιστορηματικό τρόπο, τη διαβόητη υπόθεση Πολκ και, κυρίως, τη δίκη και την καταδίκη του Στακτόπουλου, ενός ανθρώπου που του αποδόθηκε ο φόνος του αμερικανού δημοσιογράφου, για να κουκουλωθεί η υπόθεση που συντάραξε τη χώρα. Αυτή η ελληνική «υπόθεση Ντρέυφους» καταδεικνύει, με τον πιο άγριο τρόπο, το πώς ο κρατικός μηχανισμός και οι Μεγάλες Δυνάμεις, που έσπευσαν να επέμβουν, μπορούν να διαλύσουν, χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη, τη ζωή ενός ανθρώπου.
Παράλληλα, το μυθιστόρημα αποτυπώνει τη σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Ιδίως στο σχολείο, σήμερα. Τη σχέση μαθητή και δασκάλου, τον Γολγοθά –και την παράνοια– των Πανελλαδικών εξετάσεων, τον μηχανισμό της μάθησης.
Η Σοφία Νικολαΐδου, στο δεύτερο μυθιστόρημα μιας άτυπης τριλογίας, αποτυπώνει την ελληνική περιπέτεια, αλλά και την παθογένεια του κρατικού μηχανισμού, σε μια πόλη με πολλά και αιματηρά ιστορικά στρώματα, όπως η Θεσσαλονίκη.

Βιβλιοπωλείο Ιανός
Σταδίου 24, Αθήνα