- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Βόλτα στο “Κέντρο της Γης”

Από τις 24 Ιανουαρίου ετοιμαστείτε για μια βόλτα ανεπανάληπτη, που θα μας οδηγήσει στο «Κέντρο της Γης». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ανοιχτό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που φιλοξενείται σε ιδιωτική έκταση του κτήματος Βασιλίσσης και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης».

Στόχος του Κέντρου της Γης είναι να μεταδώσει απλές και αισιόδοξες έννοιες και να παρουσιάσει νέους τρόπους δόμησης της καθημερινής μας ζωής και διαμόρφωσης ενός διαφορετικού τρόπου κοινωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς. Για την επίτευξη αυτού του στόχου αξιοποιούνται η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, το Κέντρο της Γης είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να εμπνευστεί και να ονειρευτεί – κάτι που στις μέρες μας έχουμε σχεδόν ξεχάσει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» που απευθύνεται τόσο σε παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και σε κάθε ομάδα πληθυσμού που έχει ανάγκη από κοινωνική και περιβαλλοντική επαγρύπνηση.


Στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει παιδιά και ενήλικες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, στη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης και στη συλλογική βελτίωση των όρων διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου.

Το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες όπως πορείες και στάσεις σε ειδικά επιλεγμένους χώρους, στεγασμένους αλλά και στο ύπαιθρο. Έντομα και ασπόνδυλα, άλογα, πύργος, βιολογικός λαχανόκηπος και προσομοίωση άγριου οικοσυστήματος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα. Για κάθε στάση-θεματική έχει διαμορφωθεί ανάλογο πρόγραμμα ενημέρωσης και διαδραστικών δραστηριοτήτων διαβαθμισμένης δυσκολίας καθώς και εξειδικευμένη ξενάγηση για τα σχολεία. Παράλληλα, για τους επισκέπτες υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης ή οργανωμένης ξενάγησης, κατόπιν συνεννόησης.

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Το Κέντρο της Γης είναι ανοιχτό Τρίτη έως Κυριακή, 9:00 με 17:00 το απόγευμα και οι ξεναγήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται Τρίτη έως Παρασκευή, σύμφωνα με το σχολικό ωράριο (τιμή εισόδου: σχολικές τάξεις 3,5 € / άτομο με εξειδικευμένη ξενάγηση. Ελεύθερη περιήγηση 3 €/άτομο και οικογενειακό 2,5 €/ άτομο. Περιήγηση με ξενάγηση: παιδιά 3,5 € και ενήλικες 5,5 €)


Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα
210 2325380 και 210 2388275 και στο email: [email protected] ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.organizationearth.org