Αρχική Infokids Συνταγές Γίγαντες τηγανητοί από τον ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Γίγαντες τηγανητοί από τον ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Υλικά

*1/2 κιλό γίγαντες
* 2 φλιτζάνια αλεύρι
*1 κουτάκι μπύρα
*λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα
*5 κουτ σούπας πελτέ
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο
*1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
*2 κουταλιές σούπας ξύδι
*1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Παρασκευή
1. Μουλιάστε αποβραδίς τους γίγαντες σε άφθονο κρύο νερό.
2. Την άλλη μέρα το πρωί βράστε τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν. Προσοχή να μη λιώσουν. Σουρώστε και αφήστε τους να κρυώσουν.
3. Ετοιμάζετε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι μαζί με την μπύρα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.
4. Όταν έλθει η στιγμή τηγανίζετε τους γίγαντες σε καυτό ελαιόλαδο αφού τους βουτήξετε έναν έναν στο κουρκούτι.
5. Ετοιμάζετε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας ελαφρά το κρεμμύδι στα 2 φλιτζ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον πελτέ, τα σκόρδα, τη ζάχαρη, το ξύδι. Ρίχνετε και ένα φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την περνάτε από το μίξερ να γίνει βελούδινη.
6. Σερβίρετε τους γίγαντες σε μια πιατέλα και τη σάλτσα σε ένα μπολ το οποίο ακουμπάτε στην άκρη ή στη μέση της πιατέλας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.