- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γίνε Εθελοντής Γείτονας, μπες στη Γραμμή Ζωής

Πώς θα σας φαινόταν να προσφέρετε βοήθεια εθελοντικά σε κάποιον ηλικιωμένο γείτονά σας; Κι όμως, σήμερα εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, με δικές τους οικογένειες οι περισσότεροι, έχουν κατά κάποιο τρόπο “υιοθετήσει” έναν ηλικιωμένο δείχνοντας ενδιαφέρον για την υγεία του, πηγαίνοντας για τα ψώνια του ή για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του κ.ά. “Εθελοντές γείτονες” στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα εκπαιδεύονται συνεχώς και παρακολουθούνται ανά τακτά χρονικά διαστήµατα από οµάδα ψυχολόγων της Γραµµής Ζωής, ώστε να φροντίζουν τους ηλικιωµένους που έχουν αναλάβει.

Σήμερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ελλείψεις και οι αυξανόμενες ανάγκες, καθιστούν αναγκαία την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη χώρα μας. Πλέον είναι υπόθεση και τρόπος ζωής όλων μας να προσφέρουμε μέρος του χρόνου μας για το σύνολο.
 
Ο εθελοντισμός «ανοίγει» πόρτες και αποφέρει οφέλη για όλους. Για τον ίδιο τον εθελοντή αποτελεί μια ευκαιρία να καλλιεργήσει προσωπικές δεξιότητές και ευαισθησίες, να εκπαιδευτεί σε νέες, να αναπτύξει μελλοντικές χρήσιμες επαγγελματικές ικανότητες, να αποτελέσει μέρος μιας δυναμικής ομάδας ανθρώπων και να λάβει την ικανοποίηση ότι συνεισφέρει στην άμεση βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων του. 
 
Στη ζωή μας σπάνια παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας…
Μικρές ευκαιρίες, όμως, μας δίνονται καθημερινά.
 
Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε εθελοντές από την περιοχή της διαμονής σας, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ». 
 

Πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ»
 
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ», μπορείς να βοηθήσεις μία γιαγιά ή έναν παππού στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά σου.
 
Σε περίπτωση άμεσης και έκτακτης ανάγκης του ηλικιωμένου, η Γραμμή Ζωής θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σταθείς δίπλα του μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Επιπλέον εάν το επιθυμείς μπορείς να συνεισφέρεις, διαθέτοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου σου κρατώντας του παρέα ή διευκολύνοντάς τον σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας του (ψώνια, φάρμακα κτλ).
 
Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά… Σήμερα μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά ακόμα και στη γειτονιά του και ας ξέρουν όλοι το όνομά του.
 
Η συνεισφορά σου μέσα από το πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ» είναι ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους ανθρώπους που μας φρόντισαν, τους οποίους ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν στην απομόνωση, παρότι έχουν πολλά να προσφέρουν.
 
Απλά αναλογίσου τη χαρά και την ικανοποίηση που μπορείς να προσφέρεις, αφιερώνοντας μέρος του χρόνου σου στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.  
    
Εάν θέλεις να γίνεις Εθελοντής Γείτονας επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής στα τηλέφωνα 210.6990885, 210.6917125 ή στο [email protected] Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε και ζητήστε την αίτηση συμμετοχής, την οποία θα αποστείλετε με φαξ στο 210 5246208.