Γεωργία Σαμαρά: Η γυναίκα πίσω από τον νέο πρωθυπουργό

Ένα πραγματικό love story, ένας κερυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά έκανε το πρωθυπουργικό ζευγάρι να ζήσει 22 χρόνια μια όμορφη οικογενειακή ζωή.
Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Γεωργία Κρητικού αποδεικνύει ότι πράγματι ο νέος πρωθυπουργός έχει επιμονή και υπομονή. Αν βάλει ένα στόχο, δεν σταματά μέχρι να τον πετύχει. Έτσι ακριβώς κι εκείνο το απόγευμα του 1989 ο Μεσσήνιος βουλευτής Αντώνης Σαμαράς καθώς μιλά σε πολιτική συγκέντρωση στη Nέα Eρυθραία, προσέχει μια όμορφη μελαχρινή. Αμέσως μετά την ομιλία του ζητά από τους συνεργάτες του να του φέρουν όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση ώστε να καταφέρει να εντοπίσει τη νεαρή κοπέλα.
Χρειάστηκε να κοιτάξει πάνω από 300 φωτογραφίες… Στο τέλος βρήκε φωτογραφία που την απαθανάτιζε αλλά κανείς ωστόσο από τους συνεργάτες του δεν γνώριζε ποια είναι η κοπέλα. Δεν πτοήθηκε. Ακούμπησε τη φωτογραφία πάνω στο γραφείο του, στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη. Ο αδεργός του Αλέξανδρος την είδε και αναγνώρισε τον πατέρα της κοπέλας. Ήταν ο επιχειρηματίας Άκης Κρητικός (ιδιοκτήτης της «Κύκνος»).

Γνωστοί και φίλοι έλαβαν το μήνυμα ότι θέλει οπωσδήποτε να τη γνωρίσει. Το πρώτο τους ραντεβού κλείστηκε έναν μήνα αργότερα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Bρετάνια ανήμερα της προεκλογικής ομιλίας Μητσοτάκη στο Σύνταγμα. Η Γιωργία ήταν μόλις 24 χρονών και πολιτικός μηχανικός. Εκείνος 38 χρονών και ήταν ήδη υπουργός. Ένα χρόνο μετά, το Μάιο του 1990, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Πύλο. Το απλό νυφικό το είχε σχεδιάσει ο Billy Bo. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε χρηματίσει ήδη υπουργός Οικονομικών, από το Νοέμβριο του 1989 ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο γάμος του χαρακτηρίστηκε ο “γάμος της χρονιάς”.

Το ήθος και το στιλ της Γεωργίας Σαμαρά

Όσοι γνωρίζουν τη Γεωργία, μιλούν για μία γυναίκα με μεγάλη εσωτερική δύναμη, πνευματικότητα, αστική ευγένεια και ήθος. Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο πολύ ανθεκτική, αλλά και πολύτιμος συμπαραστάτης. «Έχω περάσει δύσκολες ώρες πολιτικής απομόνωσης, αλλά έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτές. Στα 11 χρόνια πολιτικής μοναξιάς μοναδικό στήριγμα για μένα ήταν η γυναίκα μου» είχε δηλώσει παλιότερα ο Αντώνης Σαμαράς. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Λένα και τον Κωνσταντίνο. Η Γιωργία δεν δίνει συνεντεύξεις και στις δημόσιες εμφανίσεις της ντύνεται πάντα κομψά και απλά. «Δεν είναι στο δικό μας στυλ να δίνουμε συνεντεύξεις, ούτε εγώ αλλά ούτε και τα παιδιά. Δεν είναι του δικού μας ύφους», έχει δηλώσει η Γεωργία Σαμαρά.

Τα παιδιά
O κ. Σαμαράς συνηθίζει να λέει στους φίλους του με περηφάνια ότι η πολιτική του περιπέτεια τον οδήγησε στο να ζήσει από κοντά το μεγάλωμα των παιδιών του. Μεγάλωναν η Λένα κι ο Kωνσταντίνος κι εκείνος ήταν στο σπίτι και τα έβλεπε, κι αυτό ήταν το καλό κομμάτι της πολιτικής μοναξιάς, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος.

H Λένα είναι 21 ετών και αποφοίτησε από το Κολέγιο Aθηνών, μαζί με την κόρη του πρωθυπουργού Mαργαρίτα Παπανδρέου. Σήμερα και τα δύο κορίτσια σπουδάζουν στο Λονδίνο. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται αφού και ο πατέρας της ήταν συμφοιτητής αλλά και συγκάτοικος του Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης.
O Kωνσταντίνος είναι 15 χρονών και μαθητής του Kολεγίου, όπου πρόεδρος είναι ο θείος των παιδιών κι αδερφός του Aντώνη, ο Aλέξανδρος Σαμαράς.