- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιατροί του Κόσμου: Έκκληση για αντιβιοτικά

Απευθυνόμενοι στην ευαισθησία των Ελλήνων, οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν λόγο για τεράστιες ανάγκες σε αντιβιοτικά και φάρμακα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.
Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας, μετανάστες αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον, συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να έχουν εξαντληθεί.

Χρειαζόμαστε άμεσα αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. «Είναι τόσο μεγάλος, πρόσθεσε, ο αριθμός, μαζί και με τις παραπομπές από τα νοσοκομεία, Ελλήνων και αλλοδαπών ασθενών, σ’ εμάς για παροχή φαρμάκων, που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε καθώς έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία μας αποθέματα».

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στα Πολυϊατρεία:
Αθήνα, Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150
Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641
Χανιά, Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110