Γιουβέτσι με γαλοπούλα, πιπεριές, μανιτάρια και καρότα

Νοστιμότατο ζεστό φαγάκι, που σε όλους αρέσει… Ας το πειράξουμε λιγάκι και ας το απολαύσουμε με μανιτάρια και γαλοπούλα και άλλα λαχανικά.

Υλικά (5 μερίδες)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια μπουκιάς
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους σε κομματάκια (εναλλακτικά 1 κονσέρφα με αποφλοιωμένα ντοματάκια)
1 κόκκινη και 1 πράασινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
300 γραμμ. κριθαράκι χονδρό
2 κούπες ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό κότας
1 κούπα τριμμένη κίτρινη μαλακιά κεφαλογραβιέρα

Εκτελέση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το μισό λάδι επάνω σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κομμάτια της γαλοπούλας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν.

Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καρότο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά καισιγοβράστε 15′, ώσπου να μισομαλακώσουν τα λαχανικά και η γαλοπούλα.

Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κριθαράκι ανακατεύοντάς το μερικά λεπτά επάνω σε δυνατή φωτιά. Αδειάστε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με τη γαλοπούλα και τη σάλτσα και προσθέστε το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να πιει όλο το νερό.

Μπορείτε να αδειάσετε το φαγητό σε πυρίμαχη πιατέλα, να το πασπαλίσετε με το τριμμένο τυρί και να το βάλετε κάτω από το γκριλ 7′- 8′ ώσπου να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί. Σερβίρετέ το ζεστό.