- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γλυκό ζελέ με φρούτα

Υλικά
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κομπόστα με φρούτα της αρεσκείας σας
1 κομπόστα ανανά ή κάτι άλλο
2 κουτιά ζελέ ανανά (2 διπλά δηλαδή)

Τρόπος παρασκευής
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το 1 φακελάκι ζελέ από τα 4, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στη φόρμα. Πριν κρυώσει τελείως τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες του ανανά ή του φρούτου που έχουμε επιλέξει, και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα 3 φακελάκια ζελέ που έχουμε.
Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το ζελέ (από τα 3 φακελάκια), το γιαούρτι και την κομπόστα (στραγγισμένη από τα σιρόπια) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μίξερ με χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Ο χυλός αυτός θα είναι αραιός παρόλα αυτά έτσι πρέπει, οπότε είναι φυσιολογικό.
Αφού βγάλουμε το ζελέ με τις ροδέλες ανανά από το ψυγείο τοποθετούμε από πάνω το χυλό που φτιάξαμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να ενοποιηθεί και να παγώσει.

Για το ξεφορμάρισμα
Αφού παγώσει καλά το μείγμα στη φόρμα, θα πάρετε ένα μαχαίρι και θα ξεκολήσετε το ζελέ από τα τοιχώματα της φόρμας γύρω-γύρω, και μετά θα την βυθίσετε σε ζεστό προς καυτό νερό μπεν μαρί για 1-2 λεπτά και θα αναποδογυρίσετε τη φόρμα σε 1 δίσκο.
Καλ;ή σας όρεξη…