«Γονέων café»: Μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά και τους γονείς τους στη Σχολή Χατζήβεη με ελεύθερη είσοδο!

Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ακόμα Γονέων Café το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 11:00 π. μ. στη Σχολή Χατζήβεη. Τα Γονέων café είναι συναντήσεις χαλαρού χαρακτήρα, όπου γονείς έρχονται σε επαφή με ειδικούς σε έναν ανοικτό διάλογο προς όφελος των παιδιών.

Στη συνάντηση αυτή είναι προσκεκλημένος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χασάπης Δημήτρης που θα μιλήσει στους γονείς για πρακτικές συμβουλές διδασκαλίας των μαθηματικών στην καθημερινότητα, με αφορμή το βιβλίο του: «Μαθηματικά στην κουζίνα».

Οι Μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά… και τους γονείς τους  κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σκοπός της συνάντησης είναι γονείς και εκπαιδευτικοί να πάρουν ιδέες για εφαρμογή της διδακτικής των μαθηματικών στην καθημερινότητα με τα παιδιά.

Πώς μπορεί η κουζίνα του σπιτιού να μετατραπεί σε μαθηματικό εργαστήριο;

Ο συγγραφέας προτείνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που προβληματίζονται για το πώς μπορούν να βοηθήσουν συμπληρωματικά τα παιδιά να κατανοήσουν και να ασκηθούν στα μαθηματικά του σχολείου, μια διαφορετική απάντηση μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες στο σπίτι που υποκινούν το ενδιαφέρον των παιδιών για τα μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητά μας. Ο συγγραφέας θα εξηγήσει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο και θα προτείνει μεθόδους και τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί η μαγειρική να βοηθήσει στην κατανόηση και στην εμπέδωση των μαθηματικών εννοιών.

Περιττό να πούμε ότι το μεγάλο μπόνους της προσέγγισής του είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μάθημα. Και ακόμη περισσότερο, έχοντας περάσει ευχάριστες ώρες με τους γονείς στην οικιακή εστία και έχοντας καταλήξει με κάτι που… τρώγεται.

Η είσοδος στο «Γονέων café» είναι ελεύθερη και μπορείτε να προσκαλέσετε και άλλους γονείς εκτός του Σχολείου. Την ίδια ώρα θα υπάρχει για τα παιδιά μουσικό εργαστήρι και φύλαξη στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 2511371/ [email protected]

Σχολή Χατζήβεη

ΑΔΑΝΩΝ 17,
ΤΚ 14341,
Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ