- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γονείς αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι!

Με το οικολογικό παραμύθι «Πηγαίνοντας στο σχολείο …δρόμος και εικόνες», στελέχη της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ Ανατολικής ΑΕ προσπαθούν να ενημερώσουν τους μικρούς δημότες του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη για τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.
Με κεντρικό σύνθημα “άσε το αμάξι κάτι μπορεί να αλλάξει” επ΄αφορμής του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, ειδικοί και ψυχολόγοι της Ανατολικής Α.Ε. επισκέπτονται δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου, προκειμένου να ενημερώσουν συνολικά 450 παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως και 5 ετών, για τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, τη διεξαγωγή θεατρικού παιχνιδιού και τη χειροτεχνία που κεντρικό τους θέμα έχουν τα λεωφορεία, τα ποδήλατα και φυσικά τα πόδια, οι εκπαιδευτικοί στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν τους λιλιπούτειους μαθητές να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείται το Ι.Χ. αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις. Μόλις τα παιδιά αντιληφθούν τη σημασία του μηνύματος θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης και θα παρακινήσουν με τη σειρά τους, τους γονείς τους να μην χρησιμοποιούν καταχραστικά το αυτοκίνητό τους.

“Πηγαίνοντας στο σχολείο …δρόμος και εικόνες”

Ο Πέτρος και η Δάφνη είναι δύο αδελφάκια, πέντε ετών. Ενώ είναι έτοιμα να μπουν στο αυτοκίνητο της μαμάς τους για να πάνε από το σπίτι στον παιδικό σταθμό, κάτι συμβαίνει και το όχημα χαλάει. Έτσι, αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια. Στο δρόμο βλέπουν άλλους ανθρώπους να πηγαίνουν στις δουλειές τους, χαιρετούν φίλους, έχουν εικόνες από την πόλη και μυρωδιές από τα καταστήματα. Όλα αυτά, είναι μια πρωτόγνωρη και συνάμα συναρπαστική εμπειρία για τα δύο παιδιά.