- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γυναικολογικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές

Τη δυνατότητα εξετάσεων στον τράχηλο της μήτρας και τις ωοθήκες σε προνομιακές τιμές δίνει ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική, το διάστημα 30 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (23 – 29 Ιανουαρίου).

Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοϊατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, θα παρέχονται τα παρακάτω πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων:

Α. Πακέτο για γυναίκες κάτω των 30 ετών
Test PAP – Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών – Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125,
σε τιμή προσφοράς 40€.

Β. Πακέτο για γυναίκες άνω των 30 ετών
Test PAP – Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών – Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125 –
Μοριακός Έλεγχος (Ανίχνευση & Τυποποίηση Ιού HPV), σε τιμή προσφοράς 70€.

Οι εξετάσεις Test PAP, Δείκτη Ca-125 και Μοριακού Ελέγχου HPV γίνονται με σχετικά απλή διαδικασία (λήψη κολπικού, εξω- και ενδο-τραχηλικού επιχρίσματος και απλή αιμοληψία) και δεν χρειάζονται ραντεβού. Απαιτείται μόνο προγραμματισμός του υπερηχογραφήματος, ο οποίος μπορεί να γίνει καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966 100 και 2310 459660 για τη Θεσσαλονίκη ή στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου. Οι προνομιακές τιμές ισχύουν μόνο για εξετάσεις που θα γίνουν μεταξύ 30 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2011.

Επίσης το διάστημα από 30 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει ειδική Εκπτωτική Προσφορά προς όλες τις ενδιαφερόμενες, που έχουν επιλέξει ένα από τα προηγούμενα πακέτα, για εξετάσεις Ελέγχου Μαστού-Ψηφιακής Μαστογραφίας (70€) και Ελέγχου Οστεοπόρωσης-Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας DEXA (45€).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος και κατά κύριο λόγο οφείλεται στη μόλυνση από τον Iό του Ανθρωπίνου Θηλώματος (HPV), ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα. Η παρουσία του ιού και οι συνέπειές της είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια και ανιχνεύονται μόνο με την διενέργεια του Τεστ Παπανικολάου (Test PAP) ή με μοριακές τεχνικές.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο τρίτος πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος, αλλά και η συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο (η συχνότητα στην Ελλάδα είναι 4.5 ανά 100.000, μία από τις μικρότερες συχνότητες στην Ευρώπη). Αφορά ηλικίες μεγαλύτερες των 50 ετών, με μέσο όρο τα 63 έτη. Και εδώ, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει υψηλά ποσοστά θεραπείας και βασίζεται στην υπερηχογραφική ανίχνευση σε συνδυασμό με τη μέτρηση του Δείκτη Ca-125 (και όχι στο Test PAP).