- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δίδυμα με διαφορά μεγέθους στην Αγγλία

Είναι πανέμορφα και υγιέστατα τα μωρά της φωτογραφίας μας και είναι διδυμάκια. Μπορεί εσείς να βλέπετε μια ίσως και μεγάλη διαφορά… ύψους, αλλά, ναι, πρόκειται για δύο δίδυμα αδέρφια, που γεννήθηκαν στο μαιευτήριο Έλγιν πριν από πέντε εβδομάδες σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά μεγέθους μεταξύ διδύμων που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αγγλία.

Η ειρωνεςία είναι ότι η Pamela Sutherland όταν έμεινε έγκυος με δίδυμα κορίτσια, ανησυχούσε ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θα ήταν σε θέση να τις ξεχωρίσει.

Αλλά από τη στιγμή που γεννήθηκαν, αυτή και ο σύζυγός της, Barry, γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο να έχουν πρόβλημα να τις ξεχωρίσουν, διότι η Daisy ζύγιζε 3.800 γραμμάρια, επισκιάζοντας την αδελφή της, που ζύγιζε μόλις 2.800.

Η 30χρονη μητέρα, η οποία ζει στο Portsoy του Aberdeenshire είπε: «Απλά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα διέφεραν τόσο σε εμφάνιση! Ακόμα και η μαία ήταν σοκαρισμένη, όταν ζύγισαν την Daisy. Έκανε μάλιστα διπλό έλεγχο!».

Το ζευγάρι, που έχουν επίσης έναν γιο τριών ετών, γνώριζε από την αρχή ότι ένα δίδυμο επρόκειτο να είναι μεγαλύτερο από το άλλο, αφού οι γιατροί τους είχαν πει ότι θα υπάρξει διαφορά μεγέθους ανάμεσα στα δίδυμα, αλλά ούτε οι γιατροί δεν περίμεναν αυτή τη διαφορά!

Ιατρικό φαινόμενο
Η διαφορά μεγέθους μεταξύ των διδύμων μπορεί μερικές φορές να σημαίνει μια απειλητική κατάσταση, που ονομάζεται «Twin to Twin transfusion syndrome», όπου ένα δίδυμο απορροφά περισσότερες θρεπτικές ουσίες από το άλλο. Η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή της μητέρας και των εμβρύων αλλά και για τη χειρουργική επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί, ενώ τα μωρά είναι ακόμα στη μήτρα για το διαχωρισμό των σκαφών τους.