Δεν θέλει να πάει για ύπνο; Οι εκδόσεις Οξυγόνο και η συγγραφέας Νένα Γεωργιάδου προτείνουν παραμύθια για «καλή» νύχτα

Το θέμα τού ύπνου των παιδιών αποτελεί συχνά μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους γονείς. Η άρνηση των παιδιών να πάνε για ύπνο εκτός από την υπερένταση, πολλές φορές βασίζεται στο άγχος των νυχτερινών εφιαλτών που προέρχονται από τις εντυπώσεις της ημέρας.
Τα «κλασικά παραμύθια» πολύ συχνά αποτελούν την πρώτη ύλη για άσχημα όνειρα και εφιάλτες.
Το βιβλίο με τα παραμύθια για καληνύχτα το εμπνεύστηκα κατά τη διάρκεια της δικής μου προσπάθειας να κοιμίσω την κόρη μου και από την εμπειρία μου με παιδιά ως ψυχολόγος. Κάθε παραμύθι είναι ειδικά προσεγμένο έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιγραφές που θα δώσουν υλικό για εφιάλτες ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτεί τη φαντασία με εικόνες που εγγυώνται όμορφα και πάνω από όλα υγιή όνειρα.
Τα παραμύθια για καληνύχτα είναι φτιαγμένα λαμβάνοντας υπ’ όψη και το γονιό. Όταν νυστάζει και ο ίδιος ο γονιός, δεν μπορεί να φτιάξει εύκολα ιστορίες που να έχουν αρχή, μέση και τέλος. Είναι δύσκολο μετά από λίγο να θυμάσαι που πηγαίνει ο ήρωας, ποιον συναντάει, τι κάνει και που καταλήγει. Έτσι συχνά ο πρίγκιπας ενώ ξεκινά να περνάει τρεις δοκιμασίες για να παντρευτεί την βασιλοπούλα καταλήγει να βοηθάει τον Κοντορεβιθούλη να βρει την Κοκκινοσκουφίτσα!
Η δομή των παραμυθιών αυτού του βιβλίου βασίζεται στον εμπλουτισμό με τη φαντασία τού γονιού και στην «υπνωτική» τεχνική: «μετράω πρόβατα». Έτσι σας επιτρέπει να προσθέσετε ό,τι θέλετε, χωρίς να χάνεται η συνέχεια. Επιπλέον, είναι εύκολο να συγκρατήσει κανείς την ιστορία και πάνω σε αυτή να πλάσει το δικό του μύθο, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης (π.χ. όταν είναι πολύ σκοτεινά).
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο φανταστικά ταξίδια που θα κάνουν τα όνειρα των παιδιών φωτεινά, χρωματιστά και χαρούμενα. Ένα βιβλίο για τρυφερούς ύπνους σε χώρες που απαγορεύεται η είσοδος στους εφιάλτες.