- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Διαγωνισμός πορτρέτου με θέμα τη μορφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (8/4)

Κάθε επέτειος είναι μια αφορμή να (ξανα)θυμηθούμε και να (ξανα)διαβάσουμε τα έργα σπουδαίων δημιουργών. Ίσως, και μάλλον, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης να μην έχει ανάγκη από τέτοιες χρονικές αφορμήσεις, τα δικά του λόγια είναι βαθιά ριζωμένα στην αναγνωστική μας συνείδηση και με φυσικό τρόπο περνούν από γενιά σε γενιά.
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο θέλοντας να τιμήσουν τη διπλή επέτειο σχετικά με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννησή του και 100 χρόνια από τον θάνατό του) προσκαλούν τους αναγνώστες τους σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη μορφή του Παπαδιαμάντη (πορτρέτο) που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο των εκδόσεων την Παρασκευή 8 Απριλίου στην 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Τα υλικά που θα έχουν στη διάθεσή τους οι διαγωνιζόμενοι είναι: καμβάδες διαστάσεων 20Χ20, 15Χ20, 20Χ25, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, εκολίνες, ακρυλικά.

Η απονομή των τριών πρώτων βραβείων θα γίνει στις 9:30 μ.μ. της ίδιας μέρας στον Πολυχώρο.
1ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 200,00 € και δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €. Επιπλέον το έργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να κοσμήσει ειδική έκδοση ή άλλο υλικό προβολής.
2ο βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €
3ο βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €

Τα έργα θα εκτεθούν στον Πολυχώρο Μεταίχμιο μέχρι τις 18 Απριλίου οπότε και θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους .

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό ζωγραφικής επικοινωνήστε με τον κ. Κυριάκο Χαρίτο στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 524) έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.