Διαδραστική παιδική παρουσίαση του Αρκτούρου με animation

Ο Αρκτούρος είχε μια καταπληκτική ιδέα για να φέρει τα παιδιά κοντά σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον. Μια ηλεκτρονική παρουσίαση για τις δράσεις του με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
Μέσα από ευχάριστα κόμικ, φωτογραφίες άγριας ζωής αλλά και animation, τα παιδιά πληροφορούνται για το βιολογικό ρόλο της αρκούδας και του λύκου στο δάσος και γιατί είναι σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύουν την άγρια ζωή. Παράλληλα, εξοικειώνονται με όρους όπως η επιστημονική δράση στο πεδίο μέσω της οποίας συλλέγουμε δεδομένα για τα μεγάλα θηλαστικά που ζουν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση που κυρίως αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των μικρών παιδιών, η ευαισθητοποίηση του κοινού και οι τρόποι προστασίας της άγριας ζωής με έμφαση στην εκτροφή και παροχή γνήσιων ελληνικών ποιμενικών σκύλων στους κτηνοτρόφους.
Η παρουσίαση κλείνει με τις ιστορίες των 13 πρώην αιχμάλωτων αρκούδων που φιλοξενεί ο Αρκτούρος στο Καταφύγιο της Άγριας Ζωής στο Νυμφαίο. Τα παιδιά γνωρίζουν τις “τυχερές του πολέμου” Μπάρμπαρα, Μίσα, και Βέσνα τις πρώην αρκούδες χορεύτριες όπως ο Αντρέας και ο Γιώργος, αλλά και αυτές που ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε ζωολογικούς κήπους όπως η Κατερίνα και ο Μήτσος.
Για να προμηθευτείτε το CD της παρουσίασης επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Αρκτούρου, 2310555920, [email protected]