- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Διασκεδάζουμε στο Καρναβάλι του Λουτρακίου

Μόλις 84 χλμ. από την Αθήνα, το Λουτράκι είναι ούτως ή άλλως μια καλή πρόταση για μονοήμερη απόδραση οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Αυτή τη φορά είναι μια καλή ιδέα για αποκριάτικη διασκέδαση, αφού ο δήμος του μπορεί να περηφανεύεται για ένα πολύ καλά οργανωμένο Καρναβάλι με πολλές εκδηλώσεις και μια μεγάλη συναυλία την τελευταία Κυριακή. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την τελετή λήξης του καρναβαλιού την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Κι αν αναρωτιέστε τι θα δείτε, λοιπόν σημειώστε: Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ζογκλέρ, κυνήγι του θησαυρού και μοναδικά happenings θα δημιουργήσουν και φέτος εκρηκτική ατμόσφαιρα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς δύο μεγάλες συναυλίες, του Γιώργου Μαζωνάκη και του Μύρωνα Στρατή, στην κεντρική πλατεία του Λουτρακίου θα απογειώσουν το κέφι.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 05/02/2010
• Τρελός χορός και ξεφάντωμα με το συγκρότημα «TRIO LATIN» στα Ίσθμια στην «Ακτή Μερμίγκη» στις 21.30΄
• Οι «Latin Mood» θα ανεβάσουν την καρναβαλική μας διάθεση με ελληνικά και διεθνή latin τραγούδια στην «ΠΗΓΗ» στις 22.00΄.

Σάββατο 06/02/2010
Παιδικό αποκριάτικο πάρτι
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, Κολοκοτρώνη 17
Από τις 14.00΄ έως τις 18.00΄ ελάτε να ξετρελαθούμε με face painting, κλόουν, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, παντομίμα, βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις…
Διοργανωτές: Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Σ.Ε.Ο., Δημοτικά Σχολεία.
Στην πλατεία ΟΣΕ καντάδες από τη Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας . Διευθύνει ο μαέστρος Γρηγόρης Παντελέων. Συμμετέχει η Χορωδία Άσσου «Η ΡΕΑ». Ώρα 19.30΄

Κυριακή 07/02/2010
3ο Κυνήγι Θησαυρού
Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να είστε οι κυνηγοί του και μέσα από παιχνίδια, διαγωνισμούς αποκριάτικης κατασκευής, εύρεση αντικειμένων και λύση γρίφων, να είστε οι μεγάλοι νικητές με δώρα – εκπλήξεις.

Δευτέρα 08/02/2010
Ο αποκριάτικος χορός του ΔΟΥΚΑΛΠ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Βενετσάνος» στα Ίσθμια, στις 20.00΄

Τετάρτη 10/02/2010
Το έθιμο του χορού γύρω από τη φωτιά με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς όπου συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας το χορευτικό τμήμα «ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, και ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών « Ο ΙΒΥΚΟΣ», στην είσοδο της Περαχώρας, στις 19.00΄. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελληνικό γλέντι στην ταβέρνα «ΠΕΡΑΙΑ ΧΩΡΑ» με το συγκρότημα του Μακρή.

Πέμπτη 11/02/2010
Νεανική συναυλία από το μουσικό σύνολο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ» στο DE PHAZZ (πρώην Jimmy’ s) στις 22.00΄

Παρασκευή 12/02/2010
Οι VINYLICIOUS με την υπέροχη μουσική των χρυσών δεκαετιών 70’s και 80’s σας περιμένουν να ξεφαντώσετε σε ρυθμούς disco στο Πευκάκι, ώρα 22.00΄
Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας που διευθύνει ο μαέστρος Γρηγόρης Παντελέων, περιοδεύει με καντάδες στις γειτονιές του Λουτρακίου. Συμμετέχει η Χορωδία Άσσου «Η ΡΕΑ». Ώρα 19.30΄.

Σάββατο 13/02/2010
Παιδικό αποκριάτικο πάρτι
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, Κολοκοτρώνη 17
Από τις 14.00΄ έως τις 18.00΄ ελάτε να ξετρελαθούμε με face painting, κλόουν, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, παντομίμα, βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις…
Διοργανωτές: Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Σ.Ε.Ο., Δημοτικά Σχολεία.
Μεγάλη Νεανική Συναυλία με τον ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ στην πλατεία Λουτρακίου στις 20.00΄

Κυριακή 14/02/2010
Εντυπωσιακή Αποκριάτικη Παρέλαση αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών με αστείρευτο κέφι στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου στις 16.30΄.
Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΩΝΑΚΗ και αμέσως μετά η φαντασμαγορική τελετή λήξης στο λιμάνι.

Καθαρά Δευτέρα15/02/2010
ΙΣΘΜΙΑ
Στο Δημοτικό Κατάστημα των Ισθμίων κούλουμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και διαγωνισμό στο πέταγμα του χαρταετού στις 11.00΄.
ΠΕΡΑΧΩΡΑ
Κούλουμα στο γήπεδο και πέταγμα χαρταετού από τις 9.00΄ έως και τις 12.00΄, ο παραδοσιακός Ελεύθερος Καρνάβαλος στις 14.30΄ και «ο χορός της Τράτας» στο κέντρο του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας στις 16.30΄.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Το έθιμο «του χορού της Τράτας»
Το παραδοσιακό έθιμο με χορούς και τραγούδια που αναβιώνει και διοργανώνει ο «ΙΒΥΚΟΣ» στην κεντρική πλατεία Λουτρακίου. Φέτος την εκδήλωση τιμά με τη συμμετοχή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου με το χορευτικό του τμήμα «ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ».