Διημερίδα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα (17-18/9)

Το φεστιβάλ Αισχυλείων οργανώνει μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για παιδιά και νέους (Ελληνική ASSITEJ)* μια διημερίδα για το θέατρο, το παιδί και το σχολείο στην έναρξη της θεατρικής και σχολικής περιόδου (Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου).

Η διημερίδα αυτή που θα έχει τίτλο «Το σχολείο στο θέατρο» θα είναι μια γιορτή, όπου εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να συναντήσουν γνωστούς και καταξιωμένους δημιουργούς και συντελεστές του θεάτρου για παιδιά, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν μαζί προβλήματα σχετικά με το θέατρο και το παιδί. Στα πλαίσια αυτής της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν για τους μεγαλύτερους σεμινάρια, ομιλίες και συζητήσεις και πολλά εργαστήρια για παιδιά από ανθρώπους του θεάτρου και της εκπαίδευσης.
Κύριος δε στόχος, είναι η οργάνωση αυτής της διημερίδας να αποτελέσει ένα μικρό θεσμό έτσι ώστε στην έναρξη κάθε θεατρικής – σχολικής περιόδου, δημιουργοί και εκπαιδευτικοί να έχουν την ευκαιρία μιας ενημέρωσης αλλά και δημιουργικής ετήσιας συνάντησης.

*Το 1983, μετά από πρωτοβουλία της Ξένιας Καλογεροπούλου, ιδρύθηκε το Ελληνικό Κέντρο της «ASSITEJ» με την επωνυμία τότε, «Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για τα Παιδιά και τα Νιάτα».
Το «Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους» όπως μετονομάστηκε αργότερα συσπειρώνει σημαντικές προσωπικότητες και φορείς που προσεγγίζουν το θέμα «παιδί και θέατρο» από διαφορετικούς τομείς καθώς τα μέλη του ήταν και είναι συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, όπως επίσης θίασοι, εργαστήρια κ.τ.λ. και έχουν ως κοινή επιδίωξη την ανάπτυξη και αναβάθμιση του θεάτρου για παιδιά.
Σήμερα, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους είναι ο Δημήτρης Σεϊτάνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Θεάτρου Νέων» και του Πολιτιστικού Κέντρου «Ακαδήμεια».

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ:
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»
17-18 Σεπτεμβρίου 2012
Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ