Δωρεάν εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες για τη γρίπη

5.200 αντιγριπικά εμβόλια προσφέρει η Abbott Ελλάς προκειμένου να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες στις τοπικές κοινωνίες από την εποχική γρίπη.

Η προσφορά της Abbott αντιγριπικών εμβολίων σε 9 Δήμους ανά την Ελλάδα βοηθά ήδη στην πραγματοποίηση εμβολιασμών, με στόχο τη θωράκιση της υγείας τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και του γενικού πληθυσμού. Η προσφορά αφορά σε 9 Δήμους ανά την Ελλάδα: Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Ικαρίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Λαρισαίων, Ορεστίδος Καστοριάς, Νεστορίου Καστοριάς, και Σαμοθράκης. Η πρωτοβουλία της Abbott, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους, εντάσσεται στην προσπάθεια θωράκισης της υγείας των ανθρώπων που διατρέχουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές από την εποχική γρίπη, όπως τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, τα παιδιά κάτω των 5 ετών, τις εγκύους, και τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όσο και του γενικού πληθυσμού αφού η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Δήμων.

Οι εμβολιασμοί οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει, συμπίπτουν με την έξαρση των λοιμώξεων που εμφανίζονται κυρίως τους χειμερινούς μήνες (στοιχεία Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων – ΚΕΕΛΠΝΟ), και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η καταλληλότερη περίοδος για τον εμβολιασμό.

Λίγα λόγια για την εποχική γρίπη
Η γρίπη αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως.
– 3 με 5 εκατομμύρια περιπτώσεις σοβαρής νόσου της γρίπης, έχει ως αποτέλεσμα 250.000 με 500.000 θανάτους το χρόνο.
Οι οικονομικές επιπτώσεις της γρίπης, λόγω του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και της απώλειας παραγωγικότητας, είναι σημαντικές.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ): «Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πρόληψης»