Δωρεάν πρόγραμμα λογοθεραπείας, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών

Μία νέα υπηρεσία για τη θεραπεία και αποκατάσταση των ατόμων που αντιμετωπίζουν διαταραχές λόγου ή ομιλίας προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Αμαρουσίου στους πολίτες της πόλης, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Η κοινωνική αυτή προσφορά υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της πόλης. Η συμφωνία επιτεύχθη στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Το πρόγραμμα λογοθεραπείας περιλαμβάνει αξιολόγηση του ασθενούς, πρόγραμμα αποκατάστασης και θεραπευτικές συνεδρίες με έμπειρους λογοθεραπευτές και ακαδημαϊκούς καθηγητές της Σχολής Υγείας του Κολλεγίου. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας ή φύλου. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Κολεγίου αντιμετωπίζει με σεβασμό όλες εκείνες τις παραμέτρους που εγγυώνται και διασφαλίζουν ένα επιστημονικό τεκμηριωμένο αποτέλεσμα.

Άνθρωποι που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ατύχημα, άνθρωποι που έχουν κάποια νευρολογική πάθηση ή άνθρωποι που έχουν προβλήματα λόγου ακόμη και τραυλισμού ή ακοής θα μπορούν να κάνουν μια σειρά από συνεδρίες με τους κατηρτισμένους ειδικούς επιστήμονες, μέλη του Βρετανικού Κολλεγίου, χωρίς να χρειασθεί να μετακινηθούν μακριά από το χώρο της κατοικίας τους. Επίσης στο πρόγραμμα μπορούν να συμπεριληφθούν και ασθενείς με άνια, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάϊμερ, αρκεί να συνοδεύονται από δικό τους άνθρωπο.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης που λειτουργεί στο Δήμο Αμαρουσίου για να κλείσουν ραντεβού, πρωϊνές ώρες, στο τηλέφωνο: 210 -80.27.639. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν εγκαίρως σχετικά με τη διαδικασία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου www.maroussi.gr.

Το πρόγραμμα των δωρεάν προσφερομένων υπηρεσιών λογοθεραπείας θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2010 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, Σωρού 74 στο Μαρούσι.