Δώσε ώθηση στη δημιουργικότητά σου

Αισθάνεσαι μπλοκαρισμένη, χωρίς φρέσκες ιδέες και παραγωγική διάθεση. Μην ανησυχείς, αφενός όλα είναι περαστικά και άρα περιοδικά, αφετέρου, εφάρμοσε τις τρεις λύσεις που σου προτείνει η ψυχολόγος Μαρία Νομικού και θα δεις τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο.
Θες να κάνεις τη δημιουργικότητά σου και την παραγωγικότητά σου να πάρουν φωτιά; Κάθε πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, πάρε δυο κόλλες χαρτί και γέμισέ τες με ό,τι σου έρθει στο μυαλό. Μη λογοκρίνεις τις σκέψεις σου. Μπορείς να γράψεις ό,τι ανοησία σου κατέβει. Εξάλλου το χαρτί θα καταλήξει στον κάδο των αχρήστων. Με αυτό τον τρόπο όμως θα δεις ότι σταδιακά, μέσα στη διάρκεια της ημέρας, το μυαλό σου θα αρχίσει να τρέχει με 200!
Αν αισθάνεσαι πολύ μπλοκαρισμένη, σπάσε τη ρουτίνα σου. Κάνε λοιπόν κάτι που δεν είναι προγραμματισμένο για την ώρα και τη μέρα, όπως χόρεψε, τραγούδα, μαγείρεψε, ζωγράφισε, βγες έξω και άρχισε να τρέχεις, πάρε το τρένο και κάνε μια κοντινή εκδρομή (μέχρι τη διπλανή πόλη). Έπειτα από όλα αυτά το μυαλό και το σώμα σου θα πετάνε.
Αφιέρωσε πέντε ή δέκα λεπτά στον εαυτό σου. Απομονώσου, διαλογίσου, προσευχήσου. Προσπάθησε να το εφαρμόζεις κάθε μέρα. Σύντομα θα δεις εμφανείς αλλαγές στον εαυτό σου. Διαύγεια, καθαρότητα, ηρεμία, που θα σε οδηγήσουν στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα.