- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο (19-20/5)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαΐου όλα τα παιδιά, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Το πρόγραμμα για αυτό το σαββατοκύριακο διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 19 Μαΐου
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι)

Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Διάρκεια: 70 λεπτά

– Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
– Ώρα έναρξης: 11:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 20 Μαΐου
«Μυθικά, ιστορικά ζώα»


Ένα πρόγραμμα που ταξιδεύει τα παιδιά σε κόσμους μυθικούς και ιστορικούς, σε άλλες εποχές. Ας χαθούμε στο λαβύρινθο μαζί με το Μινώταυρο και στο βυθό της θάλασσας με τους Τρίτωνες, για να δούμε τέρατα και όντα φανταστικά που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες της μυθολογίας, αλλά τα ίχνη τους δε βρέθηκαν ποτέ…
Η πλούσια ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της, ενώ το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από τέρατα και όντα όπως η Σκύλλα, η Χάρυβδη, ο Μινώταυρος, οι Κένταυροι, η Λερναία Ύδρα και οι Γίγαντες. Τα παιδιά θα μιμηθούν όλα αυτά τα όντα, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα παρασυρθούν στον κόσμο του μύθου, μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Νήπια και παιδιά έως Γ’ Δημοτικού

«Ανασκάπτω και ανακαλύπτω»

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και συναρμολόγησης ευρημάτων. Δουλεύοντας με εργαλεία μέσα στο σκάμμα, παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, αλλά και παρατηρώντας μια πραγματική τοιχογραφία που θα στηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο», θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι!

Δ’ έως Στ’ Δημοτικού

– Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος