Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά

Μια ομάδα από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συμβούλους εκπαιδευτικού σχεδιασμού, δημιούργησε την εταιρεία Kidmedia, που προσανατολίζεται στη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού.

Στόχος τους είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων Η/Υ, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και ψηφιακών δραστηριοτήτων, κυρίως για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής, αλλά και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Στην ιστοσελίδα www.kidmedia.gr θα βρείτε αρκετά βίντεο, πληροφορίες για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά λογισμικά και online παιχνίδια.
Τα διαθέσιμα λογισμικά αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:
«Ενσφηνώματα 1»: Κατάλληλο για μαθητές & εκπαιδευτικούς Α’ Δημοτικού, Ειδικής και Προσχολικής Αγωγής. Περιλαμβάνει 76 προγράμματα με αντιστοιχίες, παζλ, εικόνες και αριθμούς, χρώματα και σχήματα, ασκήσεις μνήμης και παρατηρητικότητας, προσθέσεις και αφαιρέσεις στην πεντάδα, 7 τραγούδια, video, κ.ά.

«Ενσφηνώματα 2»: Λογισμικό για τα μαθηματικά με πάνω από 55 εφαρμογές. Περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες με 11 προγράμματα η κάθε μία, με δραστηριότητες σειροθέτησης των αριθμών από το 0-20 και παιχνίδια με πράξεις, μία κατηγορία με 11 διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια εξοικείωσης και μαθηματικών, και μία κατηγορία με 8 προγράμματα πράξεων για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες.

«Μικροί Καλλιτέχνες σε Δράση»: Πρόγραμμα σχετικό με την εικαστική αγωγή, κατάλληλο για διδασκαλία σε παιδιά μικρής ηλικίας και σε παιδιά με αναπηρίες. Στο αρχικό μενού εμφανίζεται ο κύριος Πινέλος, που βοηθά, ξεναγεί και επιβραβεύει τα παιδιά σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες. Ενσωματωμένη στο πρόγραμμα είναι και η εναλλακτική χρήση joystick στη θέση του ποντικιού, ώστε να βοηθηθούν παιδιά που δυσκολεύονται με το ποντίκι.

«Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια»: Eκπαιδευτικό λογισμικό με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες σχετικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Στο πρόγραμμα εμφανίζεται πάντα ο κύριος Ταξάκης, που βοηθά, ξεναγεί και επιβραβεύει τα παιδιά, ενώ υπάρχει και η επιλογή χρήσης του joystick.

Σημειώνεται πως τα πακέτα «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Μικροί Καλλιτέχνες σε δράση» διανέμονται δωρεάν για «κατέβασμα» από το www.kidmedia.gr (στα ελληνικά ή αγγλικά), αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσω της Επίσημης Εκπαιδευτικής Πύλης του υπουργείου (www.e-yliko.gr).
Πηγή: ΑναπηρίαΤώρα