Αρχική InfoMommy Νέα Ελληνικές γευστικές διαδρομές στη Πλατεία Συντάγματος (30-31/5)

Ελληνικές γευστικές διαδρομές στη Πλατεία Συντάγματος (30-31/5)

Μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου για αρχάριους, οδηγίες για την παρασκευή μιας τεράστιας ελληνικής «χωριάτικης» σαλάτας 500 κιλών από τα χέρια 100 σεφ, αλλά και καλλιτεχνικά σκαλίσματα λαχανικών είναι μερικά από τα γευστικά γεγονότα που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες της Α' Γιορτής του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού που θα γίνει το διήμερο Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος.
Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή που γίνεται με τον τίτλο «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές».
Την εκδήλωση διοργανώνουν η «ΕΣΤΙΑ» - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το ''Κίνημα Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε''. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ

• 9.00πμ – 11.00πμ
Παρουσίαση ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST
Προετοιμασία Ελληνικού Πρωινού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (CHEF’S CLUB OF GREECE) και τη γαστρονόμο και συγγραφέα ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ.

• 11:00π.μ. – 12:00
Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους
Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη – χημικό Βασίλη Καμβύση.

• 12.00 – 14.00μμ

Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ μαγειρεύει γευστικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης.

• 15.00μμ – 18.00μμ
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.


ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ

• 12.00 – 16.00μμ
Παρασκευή μιας τεράστιας Ελληνικής σαλάτας 500 κιλών, από 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

• 18.00μμ – 19.00μμ
1.Ανακοίνωση σύστασης Παραρτήματος CHEF’S CLUB OF GREECE στην Αμερική με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού.
2. Επίσημη ανακήρυξη των πρώτων μελών του Παραρτήματος της Αμερικής ως Φίλων της Λέσχης.
3. Ανακήρυξη της ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας Γαστρονομίας από το CHEF’S CLUB OF GREECE.
4. Βράβευση του Καθ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ και της Καθ. ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ για τη συνεπή μακρόχρονη προσφορά τους στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της κας ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ ως Πρέσβειρας του Ελληνικού Ελαιολάδου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.