Ενημέρωση για υγιεινή διατροφή στα σχολεία

Ενημέρωση σε παιδιά και εφήβους σε θέματα υγιεινής διατροφής και φυσικής άσκησης προσφέρει το πρόγραμμα “Υγεία εν Γνώσει”, που συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ SciCo (Science Communication) και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα δοθεί μια νέα σειρά θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία της χώρας από ανθρώπους της SciCo. Η ομάδα SciCo απαρτίζεται από μια καταρτισμένη ομάδα νέων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στον τομέα επικοινωνίας της επιστήμης. Έχοντας ως βασικό στόχο να μεταδώσουν σωστά την κατανόηση της επιστήμης, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του, επικοινωνούν ευρηματικά επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις, μέσω της θεατρικής οδού. Η ομάδα ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα το 2007, και υποστηρίζεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Επιστήμη επί Κοινωνία».

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές σε 20 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Πάτρα, ενώ προγραμματίζονται 10 ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει», θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ygeiaengnosei.gr. Εκεί θα ανακαλύψετε μυστικά για σωστή διατροφή και άσκηση, αλλά και για την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν. Έχοντας διαρκή επικοινωνία με τη διατροφολόγο της ομάδας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά σεμινάρια (webinars), ενώ τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν, συνδυάζοντας παιχνίδι και ενημέρωση και να ανταμειφθούν με δώρα, από τη συμμετοχή τους στον μεγάλο διαγωνισμό.