Επανέρχεται το 184 για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ

Στην επιστροφή του τριψήφιου αριθμού 184 για δωρεάν τηλεφωνικά ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς προσανατολίζεται ο οργανισμός, μετά και εξώδικα που εστάλησαν στις εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του.

Έτσι, λοιπόν, επανέρχεται το “184” για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ και θα έχει χρέωση αστικής μονάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς, είπε χαρακτηριστικά, ότι “ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία”.

Όπως είπε ακόμη, ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνο όσα διαγνωστικά κέντρα έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων με “αστέρια”.

“Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ  για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο και να δίνουμε  τα ίδια χρήματα για  για ένα άλλο μηχάνημα  σύγχρονο”, τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό  που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας. “Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode”, υπογράμμισε.

“Ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος”, κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού.