Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής και Παράστασης για παιδιά και εφήβους

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής και Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος λειτουργεί ως μικρογραφία του μεγάλου θεάτρου, της κοινωνίας: ο καθένας μόνος του και ταυτόχρονα σε αλληλεπίδραση με τους άλλους, δημιουργεί ένα συλλογικό έργο, στο οποίο συμμετέχει στον βαθμό που επιθυμεί και για το οποίο έχει την προσωπική του ευθύνη.

Ξεκινώντας από το «μηδέν», από μια ιδέα, μια λέξη, που επιλέγουν τα μέλη, με εργαλείο τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και όχημα την αυθόρμητη δημιουργική γραφή, οι ομάδες δημιουργούν το δικό τους θεατρικό έργο και το ανεβάζουν σε θεατρική παράσταση.

Μέσα από αυτή τη θεατρική πορεία, τα μέλη του Εργαστηρίου:
Έρχονται σε επαφή με το θέατρο και βιώνουν τις κύριες παραμέτρους του (συγγραφή του έργου, πρόβες, σκηνοθεσία, σκηνικά, μουσική και παράσταση).
Αναπτύσσουν τις ατομικές δεξιότητες και την αυτονομία τους. Μέσα από τη σχέση και την αλληλεπίδραση, καλλιεργούν την ικανότητα να συνυπάρχουν, ενισχύοντας τη μοναδικότητά τους.
Ανακαλύπτουν προσωπικές ικανότητες, άγνωστες μέχρι τότε, και μέσα από το μοίρασμα και την έκθεση, αποκτούν την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για να κάνουν τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος συμβάλλει καθοριστικά στην απελευθέρωση της έκφρασης τόσο στον προφορικό, όσο και στον γραπτό λόγο.

Με το κλείσιμο του Εργαστηρίου, ο εαυτός γίνεται πια γνώριμος, πολύτιμος, άξιος προστασίας και σεβασμού. Κι ο άλλος γίνεται απαραίτητος σύντροφος, γιατί και η ζωή είναι ένα μεγάλο θέατρο, όπου ο ρόλος του καθενός επηρεάζει τον ρόλο των άλλων, αλλά και το συλλογικό αποτέλεσμα.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων
Ιουλία Μπαλάσκα – Πολιτική Επιστήμων, D.E.A. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Συστημική Σύμβουλος, δημιουργός του Θεάτρου ο Κόσμος και της ομώνυμης μεθόδου Θεατρικής Γραφής και Παράστασης.

Συντονίστρια εργαστηρίων εφήβων και παιδιών
Νικολέττα Διακουμή – Θεατρολόγος, Μουσικός, Med Creative Arts in Education, ειδικευμένη στη μέθοδο Θεατρικής Γραφής & Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος.

Εργαστήρι εφήβων
Κάθε δεύτερο Σάββατο, 17:00 – 19:30, από Οκτώβριο έως Απρίλιο.
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια : Νικολέττα Διακουμή

Εργαστήρι παιδιών
Κάθε δεύτερο Σάββατο, 12:00 – 14:00, από Οκτώβριο έως Μάιο.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/μήνα
Συντονίστριες: Ιουλία Μπαλάσκα, Νικολέττα Διακουμή

Σε όλα τα εργαστήρια, τα μέλη καταβάλλουν 50 ευρώ εφάπαξ για τα έξοδα της παράστασης.
(Σε όλες τις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23%)

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, οδός Χαλεπά 6Α, Γέρακας.

Έναρξη: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6921467 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]