Εργαστήρια χειροτεχνίας και ξενάγηση στα εκθέματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (10-11/3)

Τα Σαββατοκύριακα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με στόχο να δημιουργήσουν, να μάθουν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους. Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 10 Μαρτίου
Φανταστικά πλάσματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τα παιδιά θα κατασκευάσουν μαριονέτες με μεικτή τεχνική. Θα χρησιμοποιήσουν χαρτοπολτό, εφημερίδες, μπαλόνια, και ανακυκλώσιμα υλικά και θα φτιάξουν τα διάφορα μέρη της μαριονέτας. Θα εμπνευστούν από τα εκθέματα του Μουσείου που απεικονίζουν ζώα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά πλάσματα.
Στην επόμενη συνάντηση θα ολοκληρώσουν τις μαριονέτες, θα αυτοσχεδιάσουν και θα παίξουν σε μια μικρή παράσταση με πρωταγωνιστές τις μαριονέτες.

Τα εργαστήρια χειροτεχνίας ολοκληρώνονται σε μια ή δυο συναντήσεις.
Συμμετοχή για τη 1 συνάντηση: €15 (Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12 το καθένα)(παρέχονται τα υλικά)Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.
Ώρα: 11.00 – 13.00
Για παιδιά 5 – 10 ετών
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00)

Κυριακή 11 Μαρτίου
«Φτιάξτε έργα με χαρτοπολτό»

Γνωρίζουμε την ανακύκλωση και το χαρτοπολτό! Τον Μάρτιο δουλεύουμε με υλικά ανακύκλωσης και συγκεκριμένα με εφημερίδες. Στο εργαστήριο, μαθαίνουμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε τα παλιά μας τα παπούτσια, αλλά και παιχνίδια που θα μας περιμένουν στο εργαστήριο, σε έργα σύγχρονης γλυπτικής. Δύο διαφορετικές τεχνικές. Ένα παιχνίδι ζωγραφικής και γλυπτικής, αλλά πάνω απ’ όλα, ανακύκλωσης.Τα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάθε εργαστήριο μεμονωμένα, ή τον κύκλο των δύο.

Ώρα: 11-13:00 (Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και των δύο εργαστηρίων)
Για παιδιά 6 – 12 ετών
Κόστος συμμετοχής 1 εργαστήρια: €15 (€12 για τα αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτ.-Παρ. 10.00-13.00)

«Ο Κυκλαδικός Πολιτισμός» – Διαδρομές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ) Κυριακή 11:00 – 12:30

Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι με την αρχαιολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη. Μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Αρχαία Ελληνική και την Αρχαία Κυπριακή Τέχνη, και μέσα από επιλεγμένα εκθέματα παρουσιάζονται διάφορες πτυχές που αφορούν στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Ώρα: 11.00 – 12.30
Για παιδιά από 5 ετών και άνω
Κόστος συμμετοχής: Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά
Ενήλικες: €7

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
210 72 94 220