- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Εργαστήρι χορού για εφήβους: Ο χορός του 2112

Τα Σάββατα, 24, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου στις 12:00-15:00 στην Αίθουσα χορού του Ιδρύματος Ωνάση Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι νέοι ηλικίας 14-18 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν ανακαλύπτοντας τα όρια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους με όχημά τους το χορό.

Το θέμα, αν μη τι άλλο, πρωτότυπο. Η πόλη, 100 χρόνια μετά, ύστερα από μια μεγάλη καταστροφή! Άρα, ένα εργαστήριο χορού και κίνησης, ένα εργαστήριο επιστημονικής φαντασίας!

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με κινητικούς κώδικες που ήδη πρωταγωνιστούν ως τρόπος έκφρασης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, όπως για παράδειγμα το parcour, το streetdance και το hip-hop. Στη συνέχεια, και αφού θα έχουν μελετήσει τις σωματικές εκφράσεις του σήμερα, θα δημιουργήσουν όλοι μαζί κινησιολογικές συμπεριφορές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από κοινωνικές ομάδες, στη φανταστική μας πόλη, 100 χρόνια μετά.

Πώς οραματιζόμαστε την πόλη του μέλλοντος; Ποιες ανάγκες προκύπτουν για την ατομική έκφραση μέσα σε μια φανταστική μεγαλούπολη; Μέσα από ένα σενάριο καταστροφής, πώς διαμορφώνεται η κίνηση ενός συνόλου, μιας ομάδας, μιας συμμορίας, μιας παρέας; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σώμα μου ως όπλο για να εκφραστώ; Σε ποιο βαθμό η προσωπική μου ενέργεια επηρεάζει τη δύναμη του συνόλου; Τελικά, οι άνθρωποι στη φανταστική μου πόλη χορεύουν περισσότερο από μένα;

Απευθύνεται σε:
εφήβους 14-18 ετών

Προϋποθέσεις:
Υποχρεωτική συμμετοχή και στα τρία εργαστήρια

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα χορού Αερίτες.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Tηλ: 213-017-8034
Email: [email protected]
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα


Κόστος συμμετοχής:

45 € για τον κύκλο και των τριών εργαστηρίων