Ζελέ βερίκοκο δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Δροσιστείτε απολαμβάνοντας το γευστικό άκρως καλοκαιρινό ζελέ βερίκοκο που προτείνει ο μετρ των γλυκών, Στέλιος Παρλιάρος.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα βερίκοκα (τα ζυγίζουμε αφού τα πλύνουμε καλά και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους)
100 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης

Eκτέλεση:

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα βερίκοκα, τα καλύπτετε καλά με νερό και αφήνετε να πάρoυν βράση. Βράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα βερίκοκα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα πολτοποιείτε σε δύο ή τρεις δόσεις, προσθέτοντας κάθε φορά από λίγο μέλι και λίγη ζάχαρη). Μεταφέρετε το 1/3 του πολτού σε ένα μπολ. Στύβετε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί, προσθέτετε τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκων και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, για να σφίξει το ζελέ. Τις ξεφορμάρετε βυθίζοντάς τες για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με καυτό νερό (προσέχοντας μη βραχεί το ζελέ) και τα αναποδογυρίζετε σε πιάτα.